Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Ερχεται το 11ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής

Το 11ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής φιλοξενείται την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (κτήριο Μ2) από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προσφέροντας για 11η διοργάνωση την ευκαιρία σε νέους συνθέτες να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους και μέσω της μουσικής έκφρασης να καταθέσουν δημόσια προβληματισμούς τους, τόσο για την πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη, όσο και για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Όπως επισημαίνει ο Καθηγητής Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, κ. Χρήστος Σαμαράς: «Η τεράστια παγκόσμια αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής έρχεται να συνοδοιπορήσει με τη σύγχρονη ανθρώπινη δημιουργική μουσική έκφραση μέσω του 11ου Εργαστήριου Σύγχρονης Μουσικής που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις αβεβαιότητας είναι δυνατόν να αναδείξουν δημιουργικές πτυχές και προθέσεις οι οποίες με τη σειρά τους να γεννήσουν αξίες και συμπεριφορές που ενδέχεται να καθορίζουν περαιτέρω την πνευματική μας ζωή.

Μάλιστα, οι αβεβαιότητες κάποιες φορές αναδεικνύουν ικανότητες, γεγονός που σημαίνει ότι η προσήλωση στη συνθετική δημιουργικότητα μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, σε βαθμό τέτοιο που να μας οδηγήσει προς την εξέλιξη και την προσωπική αυτοπραγμάτωση.

Το 11ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής αποτελεί μιας τέτοιας τάξεως εκδήλωση που δίνει βήμα στους νέους δημιουργούς να αναπτύξουν, αλλά και να κοινωνήσουν δημόσια αυτούς τους προβληματισμούς».

Από τις 13.30 έως τις 15.30 στο κτήριο Μ2 οι νέοι συνθέτες θα παρουσιάζουν, θα αναλύουν και θα περιγράφουν στο κοινό κάθε έργο ξεχωριστά.

Μέγαρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.