Μουσική παράσταση «Θεσσαλονίκη- Καλαμαριά: Δύο πόλεις μια ιστορία»

Την Κυριακή στο θέατρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” Μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά: δύο πόλεις μια ιστορία» που οργανώνουν ο Σαράντης Κασσάρας και ο Χρήστος Βερνάρδος, πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.30 το βράδυ στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Η παράσταση βασίζεται σε ποιήματα 13 θεσσαλονικέων λογοτεχνών οι οποίοι […]

Την Κυριακή στο θέατρο “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”

Μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο «Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά: δύο πόλεις μια ιστορία» που οργανώνουν ο Σαράντης Κασσάρας και ο Χρήστος Βερνάρδος, πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 7.30 το βράδυ στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Η παράσταση βασίζεται σε ποιήματα 13 θεσσαλονικέων λογοτεχνών οι οποίοι μέσα στα έργα τους μιλούν για την πόλη όπως, της Αναγνωστάκη, του Ασλάνογλου, του Βαφόπουλου, του Θασίτη, του Θέμελη, της Καρέλλη, του Μάρκογλου, του Μαρνέρου, της Πεχλιβανίδου, του Πεντζίκη, του Σερέφα, της Στεργίου και του Χριστιανόπουλου.
Θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Χρήστος Νότας, ο Κώστας Πρατσινάκης και ο Απόστολος Σωτηρούδης.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για κλοπές από την ΕΛΑΣ

Ποιήματα θα απαγγείλει ο ποιητής Πρόδρομος Μάρκογλου και την εκδήλωση θα προλογίσει ο επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Δημήτρης Κόκορης.

Συμμετέχουν επίσης το μουσικό σχήμα «DIACHRONIKO» με τους Αδαμίδου Κωνσταντίνα (τραγούδι), Αρβανιτίδου Δέσποινα (κιθάρα), Βερνάρδο Χρήστο (κιθάρα-τραγούδι),
Βράνη Αγγελική (φλάουτο), Καζαντζή Εύη (βιολοντσέλο) και οι Κασσάρας Μίλτος (βιολοντσέλο) Κασσάρας Σαράντης (πιάνο), Μπαχαρίδης Νίκος (τρομπέτα) Σταφυλάκος Σίμος (μπουζούκι). Συμπράττει και η χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση της IRENA KRAJCZYK.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με αριθμημένα δελτία και η παραλαβή τους γίνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς και το Δημοτικο Θέατρο.