Οι μαθητές ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Η μαγεία του παιδικού βιβλίου θα αναδειχθεί για ακόμα μία φορά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδηλώσεων που σχεδιάστηκαν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου). Τιμώντας τον μεγάλο παραμυθά Hans Christian Andersen, και επιθυμώντας να ανανεώσει και να ενισχύσει τη […]

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η μαγεία του παιδικού βιβλίου θα αναδειχθεί για ακόμα μία φορά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδηλώσεων που σχεδιάστηκαν για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου).

Τιμώντας τον μεγάλο παραμυθά Hans Christian Andersen, και επιθυμώντας να ανανεώσει και να ενισχύσει τη σχέση των παιδιών με τον παντοτινό φίλο, το βιβλίο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει προγραμματίσει μία σειρά από πλούσιες, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τους μαθητές των σχολείων του, πρόγραμμα το οποίο περιέχει επισκέψεις συγγραφέων, δραστηριότητες με αφηγήσεις, μουσική και την ενεργό συμμετοχή των μικρών βιβλιόφιλων στις δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών, από τις 16 Μαρτίου έως 30 Μαρτίου 2018.

Οι βιβλιοθηκονόμοι, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων θα προετοιμάζουν έγκαιρα κάθε δράση, έχοντας συστήσει στους μαθητές να διαβάσουν το βιβλίο που θα παρουσιαστεί και έχοντας ετοιμάσει εργασίες, ζωγραφιές και φυσικά ερωτήσεις…. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα επισκέπτονται τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών, όπου μαζί με το συγγραφέα θα συνδιαλέγονται δημιουργικά ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη σχέση τους με το βιβλίο.

Το πρόγραμμα
Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους συγγραφείς που θα επισκεφτούν φέτος τις βιβλιοθήκες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει ως εξής:

► 16 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Ο τρελός του χωριού».
Αν το να ονειρεύεσαι και να πραγματοποιείς το όνειρό σου είναι τρέλα τότε και ο ήρωας της ιστορίας είναι «τρελός» αφού προσπαθεί να πραγματοποιήσει ένα όνειρο που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των άλλων δίχως να περιμένει αντάλλαγμα.

► 19 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Γλυκερία Γκρέκου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Ο μυστικός καθρέφτης». Πρόκειται για μια ιστορία για την αυτοεκτίμηση και για το σημαντικό ρόλο που παίζει η ματιά της μητέρας, όταν αντανακλά θετική εικόνα για το παιδί της.

► 20 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Μαρία Κουτσανοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Χαρτί τσαλακωμένο». Πρόκειται για ένα αισιόδοξο παραμύθι όπου ήρωας είναι ένα κομμάτι χαρτί, που μας μιλά, με έναν απρόσμενο τρόπο, για εκείνους που «τσαλακώνονται» αλλά δεν το βάζουν κάτω. Για εκείνους που δεν σταματούν να ονειρεύονται ποτέ και, ίσως γι’ αυτό, καταφέρνουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα!

► 21 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Αφροδίτη Παπαντωνίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μη μας συγκρίνεις». Πρόκειται για μια ιστορία η οποία είναι επικεντρωμένη σε δύο δίδυμα αδέρφια, ανάμεσα στα οποία η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Προσπαθεί να μας διδάξει ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός, διαφορετικός. Τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό κυρίως διαισθητικά, ενώ οι μεγάλοι παρόλο που το γνωρίζουμε, κάποιες φορές το ξεχνάμε.

Διαβάστε επίσης
Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για μαθητές και φοιτητές

► 22 Μαρτίου
Ο συγγραφέας Δημήτρης Μπογδάνος θα παρουσιάσει στους μαθητές το βιβλίο του «Ο μάγος άχρηστος». Νοµίζεις ότι είναι εύκολο να κάνεις µαγικά και να ελέγχεις πανίσχυρες µαγικές δυνάµεις; Ε λοιπόν, όχι! Ακόµα κι αν ο πατέρας σου είναι µάγος και η µητέρα σου νεράιδα, δεν σηµαίνει ότι είναι εύκολο να γίνεις µάγος. Το µόνο εύκολο είναι να σου δώσουν τον τίτλο «Ο Μάγος Άχρηστος». Εκτός κι αν βρεις σε τι είσαι καλός και τι πραγµατικά σου αρέσει, και τότε ίσως κερδίσεις έναν άλλο τίτλο.

► 26 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Φυλλιώ Τσακίρη θα παρουσιάσει τη σειρά των βιβλίων «Οι μικροί εξερευνητές». Παρέα με τους δύο εξερευνητές, τον Πάρη και τη Ρίτα, θα ταξιδέψουμε σε τόπους μακρινούς και θα γνωρίσουμε όλα τα πλάσματα που ζουν εκεί και όλα αυτά μέσα από «Τα μαγικά βιβλία του παππού».

► 27 Απριλίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Νίνα Ζαφειρίου θα παρουσιάσει στους μαθητές το βιβλίο της «Η σβήστρα που έγραφε». Ο Σαββάς περπατά ανάποδα, τρώει τη σούπα του με το πιρούνι, διαβάζει ένα βιβλίο από το τέλος προς την αρχή. Και πολλά άλλα παράξενα, αλλά γιατί τα κάνει όλα αυτά; Μήπως προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή των γονιών του; Τελικά ο χρόνος που διαθέτουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε είναι το υπέρτατο δώρο.

► 28 Μαρτίου
Η συγγραφέας Βασιλική Τριανταφύλλου και η εικονογράφος Αγγελική Κουρμουλάκη θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους «Μερλίνα, μια φαντασμένη ποντικίνα». Πρόκειται για μια ιστορία που καυτηριάζει την αλαζονική συμπεριφορά, που πληγώνει τους συνανθρώπους μας. Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, που θα ακολουθήσει, θα συναναστραφούν με τη Μερλίνα και θα διερευνήσουν την ιδιόμορφη συμπεριφορά της.

► 29 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Βούλα Παπατσιφλικιώτη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Ποιος αξίζει να είναι Βασιλιάς». Είναι ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και την διασκεδαστική αφήγηση, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να εκτιμούν και να σέβονται το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του και την κοινωνική του θέση!

► 30 Μαρτίου
Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Ρία Φελεκίδου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Το παιχνίδι των δοντιών». Ένα αλλοιώτικο παιχνίδι θα θυμίσει στους μικρούς και μεγάλους ήρωες της ιστορίας πως η ζωή είναι πάντα ο μεγάλος