Πλήθος κόσμου απόλαυσε την εφηβική παράσταση “Ομήρου Επη” στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

εφηβική παράσταση "Ομήρου Επη" θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

Ενισχύθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο Κορδελιού – Ευόσμου

Με επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική θεατρική παράσταση, “Ομήρου Έπη”, από τα δύο εφηβικά τμήματα της θεατρικής ομάδας “Γεια Χαρά”, του Συλλόγου Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης, με την καθοδήγηση, το συντονισμό και τη σκηνοθετική ματιά της Αναστασίας Θυμιοπούλου.

Η παράσταση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου, καταχειροκροτήθηκε στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” που γέμισε ασφυκτικά.

Οι συντελεστές ευχαρίστησαν τον κόσμο που παραβρέθηκε κοντά στα παιδιά και στήριξε έμπρακτα την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου.

εφηβική παράσταση "Ομήρου Επη" θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, οι έφηβοι ηθοποιοί επέλεξαν το dress code της παράστασης να έχει ως βάση το μαύρο χρώμα, ως φόρο τιμής στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού συμβάντος και στο δικό τους Παναγιώτη, το συμμαθητή τους, που επέβαινε στο μοιραίο τρένο.

εφηβική παράσταση "Ομήρου Επη" θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ, κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρώην Αντιπερειφεριάρχης υγείας, κ. Χρήστος Μήττας, η κα Μαρία Γκαγκανιάρη, μέλος της τοπικής κοινότητας του Ευόσμου, ο Πρόεδρος του Νέου ΙΝΚΑ, κ. Νικόλαος Μήττας, η κα Φωτεινή Πεσματζόγλου – Δεβετζή, Αντιδήμαρχος Κοινωνική Πολιτικής, Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ και υποψήφια Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ.

εφηβική παράσταση "Ομήρου Επη" θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

Η κα Αναστασία Θυμιοπούλου μίκησε στο Thes.gr  για το σενάριο και την έμπνευση της παράστασης.

Ο πρόεδρος Παρανεστιωτών Θεσσαλονίκης, Στέργιος Παπαδόπουλος, συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο για την πρωτοφανή προσέλευση του και όσους συντέλεσαν στην υλοποίηση του έργου.

Με την εκπαιδευτική του ιδιότητα, μεταξύ άλλων τόνισε πως “όλοι μέσα από το θέατρο, παιδιά και ενήλικες, μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, μαθαίνουν τον εαυτό τους καθώς και να εκφράζονται, να καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη, να προάγουν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητα τους και διοχετεύουν την ενέργεια τους, χαλαρώνουν, διασκεδάζουν και χαρίζουν χαμόγελα”.

εφηβική παράσταση "Ομήρου Επη" θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"