“Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του

Για ένατη χρονιά το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» και αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει τις εξής δράσεις:

• Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, 12.00: θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγους του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.
• Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, 11.00: εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις αίθουσες του Μουσείου προσαρμοσμένο στη θεματική της ημέρας από αρχαιολόγο-μουσειολόγο του Μουσείου. Οι μαθητές θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη διανομή εποχικών φυτών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

• Αριθμός επισκεπτών θεματικής περιήγησης, είκοσι (20) άτομα. Κρατήσεις θέσεων με σειρά προτεραιότητας στο 2313306421 και 2313306422.
• Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Ένα σχολικό Τμήμα Δ’ ή Ε’ τάξης Δημοτικού. Κρατήσεις θέσεων στο 2313306419