Ρεσιτάλ πιάνου στο ΚΩΘ

Την Τετάρτη 2 Μαΐου Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στο χώρο του τη Νέλλη Σεμιτέκολο, μία persona της πιανιστικής τέχνης.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο θα ερμηνεύσει στο ρεσιτάλ της έργα των Brahms, Beethoven, Scriabin και Prokofiev, την […]

Την Τετάρτη 2 Μαΐου

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στο χώρο του τη Νέλλη Σεμιτέκολο, μία persona της πιανιστικής τέχνης.

Με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο θα ερμηνεύσει στο ρεσιτάλ της έργα των Brahms, Beethoven, Scriabin και Prokofiev, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

Η Νέλλη Σεμιτέκολο, γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (με καθηγήτριες την Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη), απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον Erik Then-Bergh, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με την Alice Pashkus. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου, με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου και στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας.

Η Νέλλη έχει δώσει συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Βουλγαρία, και πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει λάβει μέρος στα Φεστιβάλ Αθηνών, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα M. Γρηγορίου, M. Καλομοίρη, Γ. Κουρουπού, Θ. Μικρούτσικου, Ν. Σκαλκώτα, Κ. Σφέτσα και Γ. Χρήστου. Σήμερα διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum.