Σημαντική αύξηση στην προσέλευση κοινού στα Δημήτρια (ΦΩΤΟ)

Απολογισμός από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Θεσσαλονίκης Ακρως ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στον απολογισμό των 52ων Δημητρίων, από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Ελλη Χρυσίδου, και την καλλιτεχνική επιτροπή. Οι υπέθυνοι του Φεστιβάλ έκαναν γνωστό πως τις εκδηλώσεις της 52ης διοργάνωσης, που πραγμαρτοποιήθηκε από 1 έως 22 Οκτωβρίου 2017, παρακολούθησαν 61.585 θεατές, αριθμός σχεδόν διπλάσιος […]

Απολογισμός από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού δήμου Θεσσαλονίκης

Ακρως ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στον απολογισμό των 52ων Δημητρίων, από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Ελλη Χρυσίδου, και την καλλιτεχνική επιτροπή.

Οι υπέθυνοι του Φεστιβάλ έκαναν γνωστό πως τις εκδηλώσεις της 52ης διοργάνωσης, που πραγμαρτοποιήθηκε από 1 έως 22 Οκτωβρίου 2017, παρακολούθησαν 61.585 θεατές, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. Επιπροσθέτως, συμμετείχαν 284 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και 151 καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 51 εκδηλώσεις. Η αμοιβή της καλλιτεχνικής επιτροπής ήταν 13.300 ευρώ, οι αμοιβές των καλλιτεχνών 134.440 ευρώ, ενώ τα 52α Δημήτρια στήριξαν 63 χορηγοί.

Η κ.Χρυσίδου στην τοποθέτησή της έκανε εκτενή αναφορά στην διαδικασία που ακολουθήθηκε και στάθηκε στο γεγονός πως χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ώστε να εγκριθεί η πραγματοποίησή των 52ων Δημητρίων. «Δυστυχώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο και ανά πάσα στιγμή θεσμοί όπως τα Δημήτρια μπορούν να ανατραπούν, γιατί πιθανόν να υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες και λόγοι προσωπικοί», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης
"Πολή-χρωμη Θεσσαλονίκη" για το νέο οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας του δήμου:" Αλλαξε ο Μανωλιός..."

Τέλος, αναφερόμενη στην επόμενη διοργάνωση αποκάλυψε ότι θα συμμετέχουν δύο πολύ δυνατά ονόματα, από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής.

Στη χθεσινή εκδήλωση το παρών έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κούβελας και Γιώργος Αβαρλής, το μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΘ, Φώτης Μπίμπασης, και αρκετός κόσμος.