Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 2021: Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο “Σινεμά και Φωτογραφία”

Αφιέρωμα στον κόσμο των φωτογράφων

Το πρώτο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης για το 2021 περιλαμβάνει προβολή τριών ντοκιμαντέρ και μια διαδικτυακή συζήτηση.

Αφιέρωμα με την υποστήριξη του MΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, από τη Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στο online.filmfestival.gr.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν τα εξής ντοκιμαντέρ:

Το βραβευμένο με Όσκαρ, συνταρακτικό «Born into brothels» των Zana Briski και Ross Kauffman (2004) για τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στα πορνεία της Καλκούτας,

Το «Don’t blink: Robert Frank» της Laura Israel (2015) για την ταραχώδη πορεία του επαναστάτη φωτογράφου και

Το «ιστορία ενός βλέμματος» της Mariana Otero (2019), ένα αφιέρωμα στον φωτογράφο Gilles Caron, συνιδρυτή του μεγάλου πρακτορείου Gamma, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 30 ετών, έχοντας διανύσει μία εντυπωσιακή φωτογραφική διαδρομή μόλις έξι χρόνων.

Διαβάστε επίσης
Ζέρβας για την πανδημία: «Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση»

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου, με τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Τις προβολές πλαισιώνει μια διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν οι: Μαρία Κοκορότσκου (αναπληρώτρια διευθύντρια MOMus-ΜΦΘ), Γιώργος Κατσάγγελος (καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, πρόεδρος Εφορείας MOMus-ΜΦΘ) και Πάρις Πετρίδης (καλλιτέχνης).

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, στο κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο YouTube (youtube.com/user/filmfestivalgr).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *