Ταξίδι στον κόσμο του φλαμένκο

Στο θέατρο Σοφούλη

Η compa&ntildeia flamenca ALGARAB&IacuteA σας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό «Ταξίδι στον κόσμο του flamenco» το διήμερο 14 & 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σοφούλη στις 21.00.
Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Αλώνι του Πηλίου, η compa&ntildeia flamenca ALGARAB&IacuteA ζωντανεύει για δύο μοναδικές βραδιές στη σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη ένα caf&eacute cantante & ένα αυθεντικό μουσικό καφενείο από τη χρυσή εποχή του φλαμένκο.

flamenco 4

Οι ερμηνείες των Ισπανών καλλιτεχνών Victor Ramos και Erica Ponce (χορός) και Sito S&aacutenchez και Edgar Lopez Plat&oacuten (τραγούδι, κιθάρα) μας ταξιδεύουν στον κόσμο του φλαμένκο από την εποχή του βασιλείου των Μαυριτανών, Al -Andalus, μέχρι τη Λατινική Αμερική και τη σημερινή Ανδαλουσία της Ισπανίας. Παράλληλα, θεατρική δράση από τη Τζίνα Θλιβέρη και αφήγηση στα ελληνικά από τη Βίκυ Νικολαΐδου ανοίγουν ένα παράθυρο στην ιστορία, την εξέλιξη και την παράδοση του φλαμένκο.

flamenco 5

Χαρακτηριστικά στιλ μουσικής και χορού φλαμένκο & όπως fandango, tango , solea, buler&iacutea, alegr&iacutea, seguiriya, guajira & μας μαγεύουν και μας καλούν να νιώσουμε την ψυχή αυτής της ιδιαίτερης τέχνης.

Η compa&ntildeia flamenca ALGARAB&IacuteA δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση της κουλτούρας του φλαμένκο πέρα από τα γνωστά όρια. Η λέξη algarab&iacutea την εποχή του Al-Andalus αναφερόταν στον ορισμό που έδιναν οι χριστιανοί στο σύνολο των αραβικών ακουσμάτων. Σήμερα, η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις κουβέντες, τις φωνές και τα γέλια πολλών διαφορετικών ανθρώπων σε ένα χώρο. Μια πολυσυλλεκτικότητα που χαρακτηρίζει απόλυτα την τέχνη του φλαμένκο και τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική ομάδα.

flamenco 6

Ιδέα/Πρωτότυπο κείμενο: Sito S&aacutenchez
Τραγούδι/Κιθάρα/Κρουστά: Sito S&aacutenchez, Edgar Lopez Plat&oacuten
Χορός: Victor Ramos, Erica Ponce
Θεατρική ερμηνεία: Τζίνα Θλιβέρη
Αφήγηση: Βίκυ Νικολαΐδου
Μετάφραση /Επιμέλεια (από τα ισπανικά): Μελίνα Τόπακα
Σχεδιασμός Αφίσας: Φώτης Γεωργίου (fotisgeorgiou.gr)

flamenco 9

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα

Τρίτη 14 & Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:00
Πληροφορίες: 6945 897916
Τιμή εισιτηρίου: € 12
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Σοφούλη: Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310 423925
Πρόσβαση με λεωφορείο: Νο5 Στάση Βερβελίδη

flamenco 8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *