“Θεός Απών”: Συνεχίζεται η παράσταση όλο τον Μάρτιο

Τα Σάββατα όλο του μήνα της Φαίδρας Φουντουλάκη Εχουμε ποτέ αναρωτηθεί πως βλέπουμε, το μετανάστη, το ρομά, τον άστεγο, την πόρνη, τον φυλακισμένο, τον τοξικομανή; Η απάντηση είναι απλή: τις περισσότερες φορές ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! Το βλέμμα δε σταματά, προσπερνά και φεύγει. Συνηθισμένοι να εστιάζουμε στις δικές μας ζωές ή στη καλύτερη γινόμαστε εκπρόσωποι τους […]

Τα Σάββατα όλο του μήνα

της Φαίδρας Φουντουλάκη
Εχουμε ποτέ αναρωτηθεί πως βλέπουμε, το μετανάστη, το ρομά, τον άστεγο, την πόρνη, τον φυλακισμένο, τον τοξικομανή; Η απάντηση είναι απλή: τις περισσότερες φορές ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ! Το βλέμμα δε σταματά, προσπερνά και φεύγει.

Συνηθισμένοι να εστιάζουμε στις δικές μας ζωές ή στη καλύτερη γινόμαστε εκπρόσωποι τους υπερασπιζόμενοι το άλφα ή βήτα “δικαίωμα” τους. Όμως πόσες φορές δίνεται βήμα, πόσες φορές αφήνουμε να αφηγηθούν την ιστορία τους και να τους ακούσουμε εν- αισθητικά;

Ο Γιώργος Καστρουνής (συγγραφέας και σκηνοθέτης) ανέβασε στη σκηνή το βίωμα των κινούντων στις παρυφές της κοινωνίας μας, στο περιθώριο του βίου μιας κοινωνίας αστέγων. Σκηνοθετημένο με τη μέθοδο Στανισλάφσκι προτείνει οι ρόλοι να βιώνονται από τους ηθοποιούς του και όχι να παίζονται. «Είναι» δεν παρίστανται έτσι το αποτέλεσμα φέρνει μπροστά στο θεατή με ρεαλιστική αφήγηση τον αθέατο κόσμο της πραγματικότητας της κοινωνίας μας.
Ετσι συν-περιλαμβάνει άπαντες τους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ!

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων για τη Διαδικτυακή Θεατρική Σκηνή 2021

Θέλουμε φωνές τέτοιες που ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν. Με μια πλειάδα ηθοποιών μας περιμένουν στο θεατρικό εργο με τον εύλογο τίτλο «ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ» στο «Θέατρο της Ημέρας» (στους Αμπελόκηπους) για 8 παραστάσεις! Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ μέχρι τέλος Μαρτίου!
Ας είμαστε εμείς παρόντες!

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Γιώργος Καστρουνής

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
(Κατά σειρά εμφάνισης)
Αλέξης Μαρτζούκος
Νίκος Λάμπρου
Θάνος Κυριαζής
Γιώργος Λαμπάτος
Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου
Βασιλεία Δημηνίδου
Νίκος Χριστοφυλλάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Κοτροκόης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Καμπιώτη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Actors in Action

INFO: Κάθε Σάββατο στις 21:00
από 10 Φεβρουαρίου-31 Μαρτίου (8 παραστάσεις)
Εισιτήρια: €12, €8 (φοιτητικό), €5 (ατέλεια)
Κρατήσεις: 2106929090, 2106995777
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)