Θεσσαλονίκη: “Εφυγε” από τη ζωή ο σπουδαίος μουσικός που αγαπούσε τον Πόντο, Βίκτωρας Βασιλειάδης

Βίκτωρας Βασιλειάδης

Με το βιολί του είχε εμφανιστεί σε διάσημες αίθουσες στη Ρωσία

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Βίκτωρας Βασιλειάδης, ένας σπουδαίος μουσικός που είχε συνδυάσει το όνομά του με το βιολί, την κλασική μουσική και τον Πόντο.

Ο Βίκτωρας Βασιλειάδης ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη την οποία αγάπησε. Με καταγωγή από τον Πόντο, οι πρόγονοί του στη διάρκεια της γενοκτονίας των Ποντίων βρέθηκε στην πρώην ΕΣΣΔ. Με την οικογένειά του εγκαταστάθηκαν σε ένα μακρινό και δυσπρόσιτο μέρος στη Σιβηρία κι εκεί από μικρός λάτρεψε το βιολί. Εφτασε να γίνει από τα μεγαλύτερα ονόματα στη Ρωσία, σε μια χώρα με βαθιά αγάπη και σεβασμό για την κλασική μουσική.

Εγινε μέλος του Ανώτατου Κρατικού Μουσικού Οργανισμού στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη μετέπειτα Ρωσία κι έδωσε περισσότερες από 6.000 συναυλίες κλασικής μουσικής σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 24χρονος για πάρτι - "Βροχή" τα πρόστιμα

Ανακαλύπτοντας τις ρίζες του ήρθε σε επαφή με την ποντιακή μουσική την οποία λάτρεψε και εμβάθυνε. Μάλιστα, σε συναυλίες του έπαιζε γνωστά ποντιακά τραγούδια με κλασικά όργανα. Ονειρό του ήταν να παίξει στη Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο με το βιολί του, αλλά δυστυχώς δεν το κατάφερε.

Το 2007 εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη και δύο χρόνια μετά ίδρυσε στους Αμπελόκηπους στην Θεσσαλονίκη τη μουσική ομάδα «Αμαντέους».

Ανακοίνωση για την απώλεια του Βίκτωρα Βασιλειάδη εξέδωσε το ρωσικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *