Θεσσαλονίκη: Η γιορτή του βιβλίου άρχισε στην παραλία (ΦΩΤΟ)

Το Φεστιβάλ βιβλίου ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης άρχισε κι επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής.

Το φεστιβάλ θεσμός για τη Θεσσαλονίκη περιμένει τους φίλους του βιβλίου στα ειδικά διαμορφωμένα σταντ, ώστε να βρουν αυτό που τους αρέσει. Οι συμμετέχοντες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, λόγω της πανδημίας.

Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως 12 Ιουλίου στην Παραλία Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή.

Εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα. ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν ότι καλύτερο στο χώρο των εκδόσεων και της φιλαναγνωσίας, υπηρετώντας έναν από τους θεμέλιους λίθους του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι το βιβλίο, δημιουργώντας μελλοντικούς αναγνώστες.

Αφιερωμένο στον Αναγνωστάκη

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη, και με διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς».

Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, οι οποίοι θα προβάλουν τη βιβλιογραφία τους στο βιβλιόφιλο κοινό και θα υπογράφουν τα βιβλία τους.

Επίσης μπορούν πριν την έναρξη λειτουργίας καθημερινά και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 να δίνουν συνέντευξη στο στούντιο live και στη συνέχεια οι επισκέπτες να ακούν αυτή από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Φέτος ο ΣΕΚΒΕ θα διεξάγει και διαγωνισμό φωτογραφίας από την έναρξη έως και τη λήξη του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν φωτογραφία τους στα emails του ΣΕΚΒΕ [email protected] [email protected] και θα υπάρξει Βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία. Επίσης μπορούν να αποστείλουν και στο FACEBOOK στις σελίδες με μήνυμα : Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Οι ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά από τις 7:00 το απόγευμα τις 11 το βράδυ

Συνδιοργάνωση:

Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας – Δήμος Θεσσαλονίκης

Τελεί υπό την αιγίδα:

Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργείου Εσωτερικών ( Μακεδονίας Θράκης)

Συνεργασία: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γάμος γάμος βάπτιση Βάπτιση Live Streaming Life Events Production
All articles loaded
No more articles to load