Θεσσαλονίκη: Με sold out παράσταση ξεκίνησαν τα 57α Δημήτρια – Συγκίνησε ο Edouard Louis (ΦΩΤΟ)

Δημήτρια

Ποια παράσταση παίρνει την σκυτάλη

Ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα χάρισε το κοινό της πόλης στον Edouard Louis για την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» (Qui a tué mon père), που άνοιξε την αυλαία των φετινών 57ων Δημητρίων.

Σ’ ένα κατάμεστο θέατρο το κοινό απόλαυσε μια υπέροχη παράσταση, τεχνικά άρτια και με πληθώρα συναισθημάτων. Η σκηνική μεταφορά του βιβλίου του Εντουάρ Λουί από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Τόμας Οστερμάιερ και έχοντας τον ίδιο τον συγγραφέα σε ρόλο πρωταγωνιστή να αφηγείται τις δικές του βιωμένες εμπειρίες δεν άφησαν κανέναν θεατή ασυγκίνητο. Ο Edouard Louis, που γνωρίσαμε πρώτα από τα βιβλία του, μοιράστηκε με το κοινό τις δικές του αναμνήσεις αλλά και τον θυμό, την αγανάκτηση και την τρυφερότητα όλων όσων έζησε στην παιδική του ηλικία.

Η παράσταση «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» είναι μια παραγωγή της Schaubuhne Berlin και του Theatre de la Ville του Παρισιού και για το Φεστιβάλ των 57ων Δημητρίων υλοποιήθηκε σε συμπαραγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ΚΘΒΕ.

«Η χθεσινή θεατρική παράσταση, με το θέατρο γεμάτο και το κοινό όρθιο να χειροκροτεί τον μοναδικό Εντουάρ Λουί, μας γέμισε χαρά και ικανοποίηση. Ευχόμαστε να απολαύσετε το 57ο Φεστιβάλ Δημητρίων και ελπίζουμε να εμπνεύσει το δικό σας ταξίδι ζωής», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη.

Τη σκυτάλη στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωση των Δημητρίων παίρνει η παράσταση «Οι Παίχτες» του Ν.Β. Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, που παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ στο Θέατρο Αριστοτέλειο, ενώ ήδη η ομάδα υλοποίησης του προγράμματος στη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για μία ακόμη μεγάλη παραγωγή. Πρόκειται για την παράσταση «ΧΑΛΕΠΑΣ» της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και λιμπρέτο The Boy που έρχεται για δυο παραστάσεις στις 6 και στις 7 Οκτωβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αιθ, Αιμίλιος Ριάδης (Μ2

Αξίζει να σημειωθεί ότι sold out είναι ήδη και η συναυλία του 12ου Πίθηκου που συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 15 Οκτωβρίου.

Το πλήρες πρόγραμμα των «Δημητρίων» είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://e-dimitria.gr/.