Το κοινό… αγκαλιάζει θερμά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται στο 20ο Φεστιβάλ Οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο απολαμβάνουν αυτές τις ημέρες το Επετειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει πληθώρα αξιόλογων δουλειών, νέων, πολλά υποσχόμενων αλλά και παλαιότερων δημιουργών. Δεν είναι τυχαίο, που η πόλη κινείται στους ρυθμούς του Φεστιβάλ καθώς 180 ντοκιμαντέρ […]

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζονται στο 20ο Φεστιβάλ

Οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο απολαμβάνουν αυτές τις ημέρες το Επετειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει πληθώρα αξιόλογων δουλειών, νέων, πολλά υποσχόμενων αλλά και παλαιότερων δημιουργών.

Δεν είναι τυχαίο, που η πόλη κινείται στους ρυθμούς του Φεστιβάλ καθώς 180 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και 48 μικρού μήκους, παρουσιάζονται στο κοινό. Σήμερα, διανύουμε την 7η ημέρα του Φεστιβάλ, το οποίο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Μαρτίου, με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στο Ολύμπιον.


Αξίζει να αναφέρουμε πως το Φεστιβάλ, εκτός από το Ολύμπιον και το Λιμάνι, παρουσιάζεται παράλληλα και στους δήμους Καλαμαριάς και Παύλου Μελά, με καθημερινές προβολές.

Ετσι, ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει που θα βρεθεί και τι θα δει. Αλλωστε, στο φετινό 20ο Επετειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχει από όλα… Πρωτοποριακά ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικά, μαχητικά, που μιλούν για τα πάντα: Την κοινωνία, την πολιτική, την ταυτότητα, τη μνήμη, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και για το φαγητό, την μουσική, το σινεμά τις τέχνες, τον έρωτα και φυσικά την ίδια τη ζωή, όπως δήλωσε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και τα εισιτήρια, δείτε ΕΔΩ