Το ΚΘΒΕ γιορτάζει μαζί με το κοινό του την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

ΚΘΒΕ

Τι χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που είναι η 27η Μαρτίου, μαζί με το κοινό του που έκανε πράξη την προτροπή των ανθρώπων του ΚΘΒΕ «Θέατρο Ξανά».

Την Κυριακή 26 Μαρτίου θα ακούγεται σε όλες τις θεατρικές σκηνές του ΚΘΒΕ το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023 που υπογράφει η σπουδαία Αιγύπτια ηθοποιό, Samiha AYOUB (Σαμίχα Αγιούμπ), η οποία έχει διακριθεί για τις ερμηνείες και το έργο της στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Αιγύπτια ηθοποιό, Samiha AYOUB

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά της αναφέρει: «Αυτό που κάνουμε στον κόσμο του θεάτρου ως θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, ποιητές, μουσικοί, χορογράφοι και τεχνικοί, όλοι μας ανεξαιρέτως, είναι μια πράξη δημιουργίας ζωής που δεν υπήρχε πριν ανέβουμε στη σκηνή.

Αυτή η ζωή αξίζει ένα στοργικό χέρι να την κρατάει, ένα 3 στοργικό στήθος να την αγκαλιάζει, μια ευγενική καρδιά να τη συμπονάει και ένα νηφάλιο μυαλό να της παρέχει τους λόγους που χρειάζεται για να συνεχίσει και να επιβιώσει».

«Η παγκόσμια ημέρα θεάτρου φέτος, βρίσκει τις σκηνές της χώρας μας και όχι μόνο, ορθάνοιχτες, χωρίς περιορισμούς και το κυριότερο, γεμάτες από το αναπόσπαστο συστατικό της ολοκλήρωσης μιας θεατρικής πράξης, τους θεατές. Καλλιτέχνες και κοινό, επέστρεψαν διψασμένοι, έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια περιορισμών και ανταμώνουν καθημερινά συνδιαλεγόμενοι.

Φέτος, ολόκληρη η χρονιά δείχνει να ανήκει στις παραστατικές τέχνες και ειδικότερα στο θέατρο. Το ελληνικό θέατρο συγκεκριμένα, στο σύνολο του διανύει μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Ο κόσμος γύρισε με τρομερή ορμή και μαζικότητα, μέσα στους χώρους που τόσο στερήθηκε το προηγούμενο- μεγάλο- διάστημα.

Όλοι εμείς που έχουμε τη χαρά και την τιμή να εργαζόμαστε για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, παρακολουθούμε το κοινό της πόλης μας, να έχει επιστρέψει στις σκηνές του δικού του θεάτρου και να αγκαλιάζει τις παραστάσεις των εξαιρετικών καλλιτεχνών που φιλοξενούνται σε αυτές.

Το σύνθημα εκκίνησης της φετινής χρονιάς ‘’Θέατρο ξανά’’, οικοιοποιήθηκε και επαληθεύτηκε από τους φίλους θεατές, με τον τρόπο που ονειρευτήκαμε. Η παγκόσμια ημέρα θεάτρου φέτος, μοιάζει να εορτάζεται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους. Άλλωστε το θέατρο είναι γιορτή!», τονίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέρης Πελτέκης.

Πελτέκης

Το ΚΘΒΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου προσφέρει στους θεατές 140 προσκλήσεις- εισιτήρια για το μαγικό κόσμο της υποκριτικής τέχνης, την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Συγκεκριμένα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, www.ntng.gr και να δηλώσουν συμμετοχή για:

-50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών

-50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Εχθροί», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

-25 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Αλγο- ρυθμος» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Αλεξάνδρα Καζάζου & Ελεάνα Γεωργούλη στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

-15 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

*Εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης στην παράσταση «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» ενδέχεται κάποιες από τις θέσεις που θα κληρωθούν να βρίσκονται στο εξώστη.

Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Επιπλέον όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν πρόβα των παραστάσεων που πρόκειται να ανέβουν σύντομα στις σκηνές του ΚΘΒΕ, «Απόλυτη Μαγεία- Ο ήχος που κάνουν τα πράγματα όταν πέφτουν», σε σκηνοθεσία Χρήστου Πασαλλή, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (20 άτομα στις 29/3, 14.00- 15.00) και «Big In Japan» σε σκηνοθεσία: Παντελή Δεντάκη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (15 άτομα στις 29/3, 14.00- 15.00).

Πληροφορίες: Τ. 2315 200 200, www.ntng.gr