Άλμπερτ Αϊνστάιν: Το πιο λαμπρό μυαλό!

Ο Αϊνστάιν θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας όλων των εποχών Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε σαν σήμερα το 1879 στο Ουλμ της Γερμανίας και είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας. Μάλιστα, από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των […]

Ο Αϊνστάιν θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας όλων των εποχών

Γερμανός φυσικός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσικής το 1921 για τις υπηρεσίες του στην θεωρητική φυσική. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε σαν σήμερα το 1879 στο Ουλμ της Γερμανίας και είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας. Μάλιστα, από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και όλων των εποχών. Εξέδωσε πάνω από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις, καθώς και 150 συγγράμματα για το ευρύ κοινό. Η επίδραση των ανακαλύψεων του Αϊνστάιν σχετικά με την φύση του χώρου και του χρόνου, εξακολουθεί να αποτελεί κεντρικό αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας σε φυσικήκοσμολογία, και μαθηματικά, ενώ το επώνυμο του, το χρησιμοποιούμε για να πούμε κάποιον πως είναι πανέξυπνος !

Γεννήθηκε στο Ουλμ της Γερμανίας. Τίποτε δεν φανέρωνε την ιδιοφυία του όταν ήταν μικρός. Αντίθετα, οι γονείς του είχαν αρχίσει να πείθονται ότι ο καρπός της ένωσής τους ήταν ένα καθυστερημένο αγόρι. Πώς αλλιώς να εξηγούσαν το ότι άρχισε να μιλά σε ηλικία 3 ετών; Σπούδασε στo ETH Ζυρίχης (Πολυτεχνική Ακαδημία της Ζυρίχης) στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τέσσερα χρόνια σπουδών στη Φυσική. Μετά την αποφοίτησή του, το 1900, πήρε την ελβετική υπηκοότητα, εργάστηκε για δύο μήνες ως καθηγητής μαθηματικών και το 1902 προσλήφθηκε ως εξεταστής στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στη Βέρνη. Το 1921τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ «για τη συμβολή του στη θεωρητική φυσική, και για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου». Το 1940 πολιτογραφήθηκε Αμερικανός. Το 1952 του προτάθηκε η προεδρία του νεοσύστατου τότε κράτους του Ισραήλ, την οποία αρνήθηκε για διάφορους λόγους. Απεβίωσε στο Πρίνστον του Νιού Τζέρσεϊ στις 18 Απριλίου του 1955.

Πηγή: www.wikipedia.gr