Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Στα 52 του πέρασε πρώτος στο ΑΠΘ και στέλνει μήνυμα ζωής

Λευτέρης Αλεξανδρίδης

Δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ

Θεσσαλονίκη: Πρώτος στο Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εισήχθη ο 52χρονος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος στέλνει το μήνυμα πως ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρα στη ζωή.

Ο κ.Αλεξανδρίδης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την περίοδο του lockdown και της καραντίνας λόγω της πανδημίας και να διαβάζει ασταμάτητα προκειμένου να μπορέσει να πάρει μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Και κατάφερε να εκπληρώσει το στόχο του: να εισαχθεί σε μία πανεπιστημιακή σχολή καθώς συγκέντρωσε 15.040 μόρια.

«Από τη μία ήθελα να κάνω ένα τεστ στις γνώσεις μου. Από την άλλη, επιθυμούσα να κάνω το ένα βήμα παραπάνω λόγω και της ενασχόλησης μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Κοινά. Τις πανεπιστημιακές γνώσεις, που πάντα επιθυμούσα και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν προλάβαινα, θα τις αποκτήσω τώρα με την εισαγωγή μου στο Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ», είπε ο κ.Αλεξανδρίδης μιλώντας στο ditika.gr.

Ερωτηθείς σχετικά για το εάν θα είναι «καλός και συνεπής φοιτητής» απάντησε πως: «θα είμαι συνεπής. Φανταστείτε ότι μαζί με όλες τις άλλες ασχολίες, το να διαβάζεις για να δώσεις εξετάσεις ήθελε πολύ χρόνο. Τώρα θα είμαι επιμελής, αλλά και πιο χαλαρός».

Διαβάστε επίσης
ΑΠΘ: Αναστέλλονται τα μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών - Συγκέντρωση από φοιτητές

Αποκάλυψε, επίσης, πως μόνο η οικογένεια του γνώριζε γι αυτή του την απόφαση να περάσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία τον στήριξε σε όλη την προσπάθεια, δίνοντας του χώρο, χρόνο αλλά και ηρεμία για να διαβάζει.

«Το μήνυμα των ημερών είναι να βάζουμε στόχους, να κάνουμε όνειρα και να προσπαθούμε να τα υλοποιούμε. Σε όποια ηλικία κι αν είμαστε, όσα προβλήματα κι αν έχουμε», πρόσθεσε ο κ.Αλεξανδρίδης, ο οποίος πέρα από αυτοδιοικητικός είναι και είναι εργολάβος οικοδομών και από μικρή ηλικία ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση. Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΘ και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει πως οι όποιες γνώσεις αποκτήσει από το πανεπιστήμιο θα του χρειαστούν και στην ενασχόληση του με τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. «Πιστεύω ότι στο μέλλον από όποιο μετερίζι κι αν με επιλέξουν οι συνδημότες μου, οι γνώσεις αυτές θα μου χρειαστούν για να προσφέρω στον δήμο και τον τόπο μου».

Πηγή: ditika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *