Βασιλική Καραγεωργάκη: Μαραθωνοδρόμος, αγωνίστρια και σύζυγος

Οικογενειακή υπόθεση ο αθλητισμός.

Αθλήτρια του στίβου, γυμνάστρια και μητέρα δύο παιδιών, η Βασιλική Καραγεωργάκη τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει στο άθλημα του Μαραθωνίου. Με πολλές διακρίσεις το ενεργητικό της, η Βασιλική κατάφερε να συνδυάσει άψογα τον αθλητισμό, τις σπουδές και φυσικά την οικογένεια, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει αγάπη και θέληση όλα είναι εφικτά. Αθλήτρια του σωματείου ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, έχει προπονητή τον Αντώνη Στόικο, με τον οποίο έχει και σχέση ζωής, αφού είναι και ο σύζυγός της.

Η μαραθωνοδρόμος Βασιλική Καραγεωργάκη μιλάει στο Life-Events.gr…

Λίγα λόγια για την Βασιλική Καραγεωργάκη
* Ξεκίνησε ως αθλήτρια του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης σε ηλικία 15 ετών.
* Διακρίθηκε στα αγωνίσματα των 1500μ και 3000μ (νεανίδα), κατακτώντας μετάλλια σε πανελλήνια πρωτάθλημα.
* Στην κατηγορία των γυναικών, μεταπήδησε στα αγωνίσματα των 5000 και 10.000μ καθώς και σε αγώνες ανωμάλου δρόμου σημειώνοντας αξιόλογες επιδόσεις.
*Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές (δύο σχολές) και απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο.
*Από το 2010 και μετά τη γέννηση των δύο της παιδιών έχει αφοσιωθεί στο επίπονο αγώνισμα του μαραθωνίου.
* Μέχρι τώρα έχει λάβει μέρος σε πολλούς μαραθωνίους στην Ελλάδα και το εξωτερικό: 5η και 6η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου που διεξάγεται ταυτόχρονα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, 4η θέση στο μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης, 5η θέση στο μαραθώνιο της Φλωρεντίας, 8η στο μαραθώνιο της Βαρσοβίας, καθώς και συμμετοχές στο μαραθώνιο του Βερολίνου και στο μαραθώνιο του Χιούστον εκπροσωπώντας την εθνική ομάδα.
*Παράλληλα, ήταν η πρώτη νικήτρια στον πρώτο Νυχτερινό ημιμαραθώνιο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς, καταλαμβάνοντας κάθε χρόνο μία θέση στο βάθρο των νικητών. Ταυτόχρονα, παίρνει μέρος σε αγώνες δρόμου & ασφάλτου από 10χλμ μέχρι ημιμαραθωνίους που διεξάγονται σε όλη την χώρα με σημαντικές επιτυχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *