5 χρήσιμες συμβουλές για όσους δεν τους αρέσει το καθάρισμα

κουζίνα καθαριότητα

Οργανώστε γρήγορα και εύκολα το σπίτι σας

Η οργάνωση, το σκούπισμα και όλα όσα χρειάζεται ένα σπίτι για να συντηρηθεί δεν αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους. Υπάρχει όμως λύση.

Για άτομα που δεν τους αρέσει να καθαρίζουν, η διαίρεση των υποχρεώσεων σε μικρές δόσεις μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε. Θα σας παρουσιάσουμε 5 χρήσιμες συμβουλές για όσους δεν τους αρέσει το καθάρισμα!

χρησιμοποιήστε πετσέτες κατάλληλες για διαφορετικές επιφάνειες

Οι πετσέτες μπορεί να σας ωφελήσουν όταν κάνετε τον καθημερινό σας καθαρισμό σε χώρους όπως η κουζίνα και το μπάνιο.

Για παράδειγμα, μετά το πλύσιμο των πιάτων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πανί για να σκουπίσετε τον πάγκο και το τραπέζι. Ένα μόνο λεπτό θα είναι αρκετό. Έτσι, θα έχετε αφήσει καθαρά ορισμένα σημεία της κουζίνας.

δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους

Συρτάρια, έπιπλα και ράφια είναι ιδανικοί χώροι για να δημιουργήσετε ένα περιποιημένο σπίτι. Και ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχετε τα πάντα στη θέση τους είναι ότι δεν θα χρειάζεται να μαζεύετε αντικείμενα στο πάτωμα ενώ σκουπίζετε, σφουγγαρίζετε ή γυαλίζετε το πάτωμα.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή έχετε αποθηκευτικό χώρο δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοιβάζετε τα πάντα. Ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε. Αυτές οι δύο απλές συνήθειες θα απομακρύνουν την προφανή ακαταστασία και θα κάνουν τον καθαρισμό πιο εύκολο και αβίαστο για εσάς.

Διαβάστε επίσης
ΕΛ.ΑΣ.: Χρήσιμες συμβουλές οδικής ασφάλειας σε περίπτωση κακοκαιρίας

διατηρήστε το μπάνιο σας καθαρό

Αυτό το μέρος του σπιτιού είναι πράγματι ένα από τα μέρη που πρέπει να διατηρήσουμε πάντα καθαρό. Ο λόγος για αυτό είναι απλός: Είμαστε εκτεθειμένοι σε βακτήρια και βρωμιά και κάνουμε μπάνιο σχεδόν κάθε ημέρα.

Όπως γνωρίζετε, είναι πιο εύκολο να το διατηρείτε καθαρό κάθε μέρα παρά να το καθαρίζετε αφού έχει λερωθεί για μέρες. Φυσικά, θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα για να αντιμετωπίσετε, όπως σκουριές, λεκέδες, βρώμικα χαλιά, γρατζουνιές.

πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά το φαγητό

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από το πλύσιμο των πιάτων: το πλύσιμο περισσότερων πιάτων. Για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βουνού από πιάτα στην κουζίνα σας, αρκεί να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να οργανώσετε τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα. Μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια σε λίγες μέρες.

κάντε δουλειές κάθε μέρα

Μπορούμε να δημιουργήσουμε λίγο χρόνο για δουλειές κάθε μέρα, αν θέλουμε. Πιάστε τη σκούπα και σκουπίστε τα πατώματα χωρίς δισταγμό σε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε επίσης να ξεσκονίσετε γρήγορα τα έπιπλα με ένα πανί.

Κάνοντας λοιπόν λίγες δουλειές κάθε μέρα, θα διατηρήσετε το σπίτι καθαρό, ώστε να είναι πάντα έτοιμο για τους επισκέπτες.

Πηγή: tospitakimou.gr