Αγορά του πρώτου σπιτιού: Αντιμετώπιση δυσκολιών

Αγορά σπιτιού

Συμβουλές για υποψήφιους ιδιοκτήτες

Η αγορά ακινήτου για πρώτη φορά δεν είναι εύκολο και αν η διαδικασία σας αγχώνει, να ξέρετε δεν είστε οι μόνοι.

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι το 44% των αγοραστών σπιτιού για πρώτη φορά ένιωθαν νευρικοί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνουν τη ζωή ως νέος ιδιοκτήτης σπιτιού λιγότερο αγχωτική.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο κλειδώματος

Δυστυχώς, όλοι έχουμε κλειδωθεί έξω από το σπίτι μας κατά καιρούς. Προλάβετε το αναπόφευκτο δίνοντας το κλειδί σας σε έναν έμπιστο γείτονα ή αποθηκεύοντάς το σε μια εξαιρετικά μυστική κρυψώνα. Μπορείτε απλά να αποφύγετε την κατάσταση εντελώς με την εγκατάσταση κλειδαριάς χωρίς κλειδί.

Συντάξτε μια λίστα αξιόπιστων εργολάβων

Είτε ο φούρνος σταματήσει να λειτουργεί, είτε τρέχουν νερά από μια βρύση, πρέπει να ξέρετε ποιον να καλέσετε όταν σας χτυπήσει η καταστροφή. Συγκεντρώστε μια λίστα με αξιόπιστους υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κοντά σας αλλά και εργολάβους ή άλλους ειδικούς συντήρησης για να εξοικονομήσετε χρόνο και ταλαιπωρία αργότερα. Προτάσεις από γείτονες, καθώς και διαδικτυακοί πόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αξιόπιστα ονόματα.

Ελέγξτε το θερμοσίφωνα

Μια καλή θερμοκρασία ζεστού νερού είναι στους 50 βαθμούς κελσίου για να μην διατρέχουμε τον κίνδυνο εγκαυμάτων. Έτσι, ένας νέος ιδιοκτήτης πρέπει σίγουρα να ελέγξει τον θερμοσίφωνα και να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του, εάν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να κάνετε συντήρηση για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του θερμοσίφωνα σας.

Διαβάστε επίσης
Αγορά του πρώτου σπιτιού: Αντιμετώπιση δυσκολιών

Προγραμματίστε την θέρμανση – ψύξη

Κάθε νέος ιδιοκτήτης σπιτιού πρέπει να προγραμματίζει τον έλεγχο και την συντήρηση για το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με ασφαλή, καθαρό τρόπο και μπορεί να σας ζεστάνει ή δροσίσει στις μέρες του καλοκαιριού και τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Μια εποχιακή λίστα συντήρησης σπιτιού ωφελεί έναν νέο ιδιοκτήτη

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού για πρώτη φορά δεν είναι σίγουροι ποια έργα αντιμετωπίζουν καθώς οι εποχές αλλάζουν. Παραμείνετε στην κορυφή των σημαντικών εποχιακών εργασιών, γιατί προτιμάτε να ασχολείστε με τη συντήρηση ρουτίνας τώρα από την αντιμετώπιση καταστροφών και μεγάλων επισκευών αργότερα. Ευτυχώς, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλούς πόρους, που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Κάντε μια ασφάλεια στο σπίτι

Η διεξοδική απογραφή του σπιτιού βοηθά τους ιδιοκτήτες να αποδείξουν οποιαδήποτε απώλεια σε μια ασφαλιστική εταιρεία όταν υποβάλλουν σχετική αίτηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει έναν νέο ιδιοκτήτη σπιτιού να καθορίσει το ύψος της ασφάλισης για κατοικία που θα αγοράσει. Μπορείτε να ολοκληρώσετε μια καταγραφή της περιουσίας σας με διάφορους τρόπους: δημιουργία λίστας, λήψη φωτογραφιών, δημιουργία βίντεο με αφήγηση ή χρήση σχετικών εφαρμογών.

Φωτογραφία: Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *