Ακολουθήστε οκτώ τρόπους και αποκτήστε δροσερό σπίτι το καλοκαίρι

σπίτι

Κάντε μερικές απλές αλλαγές στο σπίτι σας

Οι ψηλές θερμοκρασίες και η αφόρητη ζέστη, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αυξάνονται, ανά διαστήματα, όλο και περισσότερο. Ωστόσο η εύκολη λύση για να απαλλαγείς από αυτό είναι το air condition.

Μπορείτε όμως να κάνετε και μερικές απλές αλλαγές που αφορούν το σπίτι και την οργάνωση του, σίγουρα θα μας βοηθήσουν όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος ή καύσωνας κατά τους θερινούς μήνες! Παρακάτω θα δεις τέτοιες αλλαγές που θα φέρουν την δροσιά στο σπίτι σου!

Δροσερό σπίτι το καλοκαίρι – ηλιόλουστο δωμάτιο

Τα ενεργειακά σπίτια είναι αυτά που δεν επηρεάζονται από τις εξωτερικές θερμοκρασίες πολύ και μάλιστα αξιοποιούν τον ήλιο για λιγότερη κατανάλωση ρεύματος.

Μία από τις αλλαγές που σώζουν από την ζέστη λοιπόν είναι η αλλαγή κουφωμάτων και η τοποθέτηση σκιάστρων!

Χρησιμοποίησε τα παράθυρα σου – παράθυρο ανοιχτό με θέα

Τις μέρες και ώρες που η θερμοκρασία πέφτει αν απλά ανοίγουμε τα παράθυρα μας από την πλευρά του σπιτιού που δεν έχει ήλιο μπορούμε να δροσιστούμε αρκετά.

Ανοίγοντας μόνο τα παράθυρα με κλειστά παντζούρια στα παράθυρα που είναι από την πλευρά του ήλιου θα δημιουργηθεί ρεύμα αέρα μέσα στον χώρο μας.

Τα ενεργειακά παράθυρα έχουν το πλεονέκτημα ότι εμποδίζουν τον κρύο αέρα από τον κλιματισμό να βγει έξω και τον ζεστό αέρα να μπει μέσα στο σπίτι.

Ένα μεγάλο δέντρο στον κήπο ή μερικά φυτά στην βεράντα ή το μπαλκόνι είναι πιο αποτελεσματικά από ότι φαντάζεσαι! Φέρνουν σκιά αλλά και ανανεώνουν αρκετά τον αέρα και έτσι βοηθάνε αρκετά για πιο δροσερό σπίτι το καλοκαίρι!

Διάλεξε σωστές κουρτίνες – ανοιχτόχρωμη κουρτίνα

Την περίοδο του καλοκαιριού τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα στις κουρτίνες αντανακλούν το φως του ήλιου και έτσι κρατάνε το σπίτι πιο δροσερό! Κράτα τις κουρτίνες κλειστές για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας!
Μαγείρεψε στην εξωτερική κουζίνα
κουζίνα κήπου

Οι εξωτερικές κουζίνες δεν είναι μόνο για να κάνουμε μπάρμπεκιου στον κήπο ή την βεράντα. Όταν πρέπει να μαγειρέψουμε σε φούρνο η κουζίνα μας ζεσταίνεται υπερβολικά και έτσι ακόμα και με κλιματισμό θέλουμε περισσότερη ώρα για να την δροσίσουμε. Αν έχεις εξωτερική κουζίνα προτίμησε την για το μαγείρεμα το καλοκαίρι!

Χρησιμοποίησε μεμβράνες τζαμιών

Τα φιλμ ή μεμβράνες τζαμιών χρησιμοποιούνται για να αντανακλάται ο ήλιος στα τζάμια που βρίσκονται ανατολικά και δυτικά του σπιτιού. Μοιάζουν με καθρέπτες που θα μας γλυτώσουν από την ζέστη αλλά και έξτρα χρήματα σε λογαριασμούς ρεύματος.

Κλείσε την τηλεόραση

Συσκευές όπως η τηλεόραση και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές φέρνουν περισσότερη ζέστη όταν τα χρησιμοποιούμε τις μέρες και ώρες που έχει ζέστη. Κλείνοντας τα ηλεκτρονικά μας είδη θα δούμε μία διαφορά στην θερμοκρασία του σπιτιού!

Άλλαξε μαξιλάρια

Τα βαμβακερά μαξιλάρια απορροφούν την θερμότητα περισσότερο από άλλα. Στην αγορά θα βρεις μαξιλάρια που διατηρούνται δροσερά παρά την ζέστη. Τέτοια μαξιλάρια θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα τις καλοκαιρινές νύχτες!

Πηγή: exypnes-idees.gr