Ετσι θα τοποθετήσετε σωστά το κρεβάτι σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς η θέση που έχει το κρεβάτι μέσα στο δωμάτιο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας.

Όπως λένε οι ειδικοί το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να τοποθετούν το κρεβάτι τους ακριβώς δίπλα στην πόρτα τους. «Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε για τη θέση του κρεβατιού σας, είναι η θέση του σε σχέση με την πόρτα», λέει η Alison Jones, Sleep Expert σε εταιρεία στρωμάτων.

Καλύτερη θέση για το κρεβάτι θεωρείται αυτή, από την οποία βλέπετε την πόρτα όταν είστε ξαπλωμένοι, αλλά όχι σε απόλυτη ευθεία. Καλό θα είναι να αποφεύγεται η τοποθέτηση του κρεβατιού ακριβώς μπροστά από κάποια πόρτα ή δίπλα σε αυτήν.

Με τη θέση της πόρτας συμφωνεί και η ειδικός στον ύπνο και συγγραφέας Christine Lapp. Όπως προτείνουν η Alison και η Christine, η θέση του κρεβατιού σε σχέση με την πόρτα και το παράθυρο επηρεάζει το αίσθημα ασφάλειας. «Το να to έχεις απέναντι από ένα παράθυρο μπορεί να εμποδίσει τις συνθήκες ύπνου, ανάλογα με το πώς και πότε το φως εισέρχεται στο δωμάτιο», προσθέτει η Alison.

Μια αλλαγή στη θέση του κρεβατιού δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η Alison εξηγεί ότι μπορείτε ακόμα να κάνετε μικρότερες αλλαγές που θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. «Μπορείτε να διορθώσετε τη θέση του κρεβατιού χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη. Απλώς τοποθετήστε έναν καθρέφτη έτσι ώστε όταν είστε στο κρεβάτι, να βλέπετε την αντανάκλαση της πόρτας», λέει. Και, αν δεν μπορείτε να αποφύγετε ένα παράθυρο με άμεσο ηλιακό φως, η ειδικός προτείνει να επενδύσετε σε σκούρες κουρτίνες.

Πηγή: news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.