Γιατί είναι πάντα σκονισμένο το σπίτι

Πως να αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα

Πως να αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα

Μόλις χθες, κάνατε γενική καθαριότητα στο σπίτι και σήμερα, διαπιστώνετε ότι υπάρχει ένα στρώμα σκόνης σε αρκετά από τα έπιπλά σας… Πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Διαβάστε παρακάτω μερικούς από τους λόγους που τα σπίτια παραμένουν σκονισμένα παρά την καθαριότητα που έχει προηγηθεί, και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα.

Αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά

Εσείς μπορεί να τα ανοίγετε για να μπει καθαρός αέρας, αλλά δυστυχώς ο αέρας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπαίνει στο σπίτι σας. Αν ζείτε σε κάποιο αστικό κέντρο ή πάνω σε κάποιον πολυάσχολο δρόμο, τότε αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να εισχωρήσει σκόνη στο σπίτι σας.

Έχετε πολλά συνθετικά έπιπλα

Τα συνθετικά υλικά ελκύουν περισσότερη σκόνη απ ‘ ότι οι επιφάνειες από φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να την απομακρύνετε από τον καναπέ ή τις πολυθρόνες σας και μια στο τόσο χρησιμοποιήστε έναν ατμοκαθαριστή για ακόμα καλύτερο καθάρισμα.

Κάνατε κάποια πρόσφατη ανακαίνιση (εσείς ή κάποιος γείτονας)

Η σκόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια κάποιας ανακαίνισης επιμένει για αρκετό καιρό, καθώς κυκλοφορεί στο αέρα και χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να «κάτσει».

Τα χαλιά σας καλύπτουν ολόκληρο το πάτωμα

Αν έχετε χαλιά που ξεκινάνε από τον ένα τοίχο και τελειώνουν στον άλλο τότε πιθανώς να είναι αυτό το πρόβλημά σας. Τα χαλιά παγιδεύουν πολλή σκόνη την οποία δεν βλέπετε, αλλά είναι εκεί. Χρειάζεστε μια πολύ καλή ηλεκτρική σκούπα για να την βγάλετε – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το φίλτρο του κλιματιστικού είναι λερωμένο

Κανονικά το φίλτρο σας πρέπει να μπορεί να παγιδεύει τα σωματίδια σκόνης από τον αέρα που μπαίνει μέσα. Όταν το φίλτρο δεν είναι καθαρό δεν είναι ούτε η ποιότητα του αέρα καθαρή. Ελέγχετε το φίλτρο του κλιματιστικού τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο.

Κάνετε μόνο στεγνό ξεσκόνισμα

Το να ξεσκονίσετε τα έπιπλα με το φτερό μπορεί να φαίνεται πρακτικό, η αλήθεια όμως είναι ότι απλώς αναμοχλεύετε τη σκόνη. Το στεγνό ξεσκόνισμα εξυπηρετεί στο να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό 1-2 μέρες μετά το αρχικό καθάρισμα. Αν όμως θέλετε πραγματικά να απομακρυνθεί η σκόνη, τότε χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί που θα παγιδεύσει τη σκόνη και θα την απομακρύνει μια και καλή.

Πηγή: spirossoulis.com