Με αυτό το κόλπο θα παγώσετε μπύρες και αναψυκτικά σε 2 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

κρύα αναψυκτικά ποτά και μπύρες

Τι μπορείτε να κάνετε όταν δεν χωράνε όλα στο ψυγείο σας

Αν θέλετε να απολαύσετε μόνοι ή με την παρέα σας δροσιστικά ποτά, μπύρες και αναψυκτικά, αλλά ξεχάσατε να τα βάλατε στο ψυγείο ή δεν είχατε χώρο για να τα βάλατε, μην πτοήστε, η λύση υπάρχει και είναι απλή.

Με ένα απλό κόλπο, που χρειάζεται τρία συγκεκριμένα υλικά, και τα έχετε όλοι στο σπίτι σας, μπορείτε να παγώσετε στο άψε σβήσε όποιο ποτό, μπύρα ή αναψυκτικό θέλετε.

Πώς θα παγώσετε τις μπύρες και τα αναψυκτικά σας

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ λίγο νερό και το υπόλοιπο γεμίστε το με όσο πάγο μπορείτε. Ακολούθως, προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το.

Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.

Πώς γίνεται αυτό

Βασικά, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Ετσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).

Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού ή μπύρας στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη.

Καλή απόλαυση!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *