Με αυτόν τον τρόπο ο απορροφητήρας σας θα γίνει σαν καινούριος

απορροφητήρας φίλτρα καθαρισμός

Κάντε τα φίλτρα του να λάμψουν με ένα μόνο υλικό

Ο απορροφητήρας και ο καθαρισμός των φίλτρων του αποτελεί μία από τις δουλειές στην κουζίνα που δεν μας τρελαίνει και ιδιαίτερα.

Ο απορροφητήρας μπορεί να συσσωρεύσει πολλά λίπη και βρομιά, αφού χρησιμοποιείτε την κουζίνα καθημερινά. Για το λόγο αυτό, ανά τακτά διαστήματα πρέπει να καθαρίζετε τα φίλτρα του, ώστε να λειτουργεί και σωστά.

Παρόλο που τα περισσότερα φίλτρα είναι αφαιρούμενα, εξακολουθεί να είναι μια τεράστια ταλαιπωρία το να τα αφαιρέσετε και να τα καθαρίσετε.

Αν θέλετε ο απορροφητήρας σας να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και τα φίλτρα του να λάμπουν, παρακάτω σας έχουμε την καλύτερη λύση.

Υποσχόμαστε ότι η διαδικασία που θα σας περιγράψουμε δε θα έχει τρίψιμο και σκληρά απορρυπαντικά, παρά ένα μόνο υλικό που έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Απορροφητήρας: Κάντε τον να λάμψει με μαγειρική σόδα

Το διττανθρακικό νάτριο, το οποίο είναι συνήθως γνωστό ως μαγειρική σόδα, είναι ένας τύπος αλκαλικού άλατος που μπορεί να βρεθεί στη φύση. Εκτός από τις καθαριστικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους μέσα στο σπίτι, όπως για την εξουδετέρωση των οσμών ή σαν διογκωτικός παράγοντας στο μαγείρεμα.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Κινητή μονάδα πλύσης και απολύμανσης στη μάχη της καθαριότητας (ΦΩΤΟ)

Για αυτό το κόλπο, χρειάζεστε μόνο ένα μεγάλο μπολ για να χωρέσουν τα φίλτρα σας, ζεστό νερό και μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το βρόμικο φίλτρο στο μπολ και να το αφήσετε να μουλιάσει.

Χωρίς τρίψιμο, όπως σας υποσχεθήκαμε…

Μετά από περίπου μία ώρα, μπορείτε να αφαιρέσετε τα φίλτρα, να τα ξεπλύνετε με νερό και να τα σκουπίσετε με ένα πανί – θα φαίνονται τόσο καθαρά σαν καινούργια!

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ώρα εποικοδομητικά για να καθαρίσετε την υπόλοιπη κουζίνα. Εάν δε μαγειρεύετε συχνά, ίσως χρειαστεί κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνο μερικές φορές το χρόνο.

Ωστόσο, εάν φτιάχνετε συχνά τηγανητά φαγητά, αυτό το τέχνασμα θα αποδειχτεί σωτήριο για εσάς μακροπρόθεσμα!

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *