Οσα πρέπει να σκεφτείς για να διαλέξεις τον σωστό καναπέ για τον χώρο σου

Ονειροπόληση ψυχική υγεία

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να σου ταιριάζουν

Για οποιονδήποτε σκέφτεται να αγοράσει έναν καινούργιο καναπέ, η διαδικασία επιλογής είναι πάντα δύσκολη, καθώς πρέπει να σκέφτεται συγχρόνως την πρακτικότητα, το στυλ και το ποσό που θα διαθέσει.

Αρχικά, ένας καναπές πρέπει να είναι κυρίως άνετος, γιατί εκεί θα περνάς αρκετές ώρες της μέρας, ίσως μερικές φορές κοιμάσαι και λίγο κάποιο μεσημεράκι. Επίσης, πρέπει να σε εκφράζει η αισθητική του και το στιλ του. Είναι ένα βασικό έπιπλο, το βασικότερο του καθιστικού, που το ύφος του ορίζει τη συνολική εικόνα.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος. Πόσα άτομα υπολογίζεις να κάθονται; Πόσο μεγάλος επιθυμείς να είναι; Λάβε υπόψιν σου φυσικά και τις διαστάσεις του χώρου, ώστε να μην γεμίσει από έναν καναπέ και “μπουκώσει”. Υπολόγισε τις διαστάσεις, μέτρησε και φρόντισε να υπάρχει “αέρας” στο δωμάτιο, αλλά και χώρος για τα υπόλοιπα έπιπλα που θα χρειαστείς, χωρίς να στριμώχνονται μεταξύ τους. Πρέπει να υπάρχει ελευθερία κινήσεων, να μπορείτε να κινείστε άνετα στο χώρο.

Μην ξεχάσεις σε αυτήν τη διαδικασία να υπολογίσεις τα μπράτσα του καναπέ. Τα φαρδιά μπράτσα, μειώνουν σαφώς τον ωφέλιμο χώρο.

Το κυρίως ζητούμενο είναι η άνεση. Οπότε, η αγορά ενός καναπέ επιβάλλει σχεδόν να τον δεις από κοντά και να τον δοκιμάσεις. Κάθισε πάνω του, τσέκαρε πώς νιώθεις, αν είναι όσο μαλακός θέλεις, τέσταρε τα μπράτσα. Κάνε την δοκιμή σου για τουλάχιστον τρία λεπτά. Μην βιάζεσαι. Είναι μία αρκετά απαιτητική αγορά και τα χρήματά σου πρέπει να πιάσουν τόπο.

Καλό είναι να προσπαθήσεις να μην παρασυρθείς από την εικόνα που ενδεχομένως σε έχει εντυπωσιάσει. Φυσικά και το στιλ του καναπέ παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά τί να την κάνεις μια υπέροχη εικόνα, αν δεν μπορείς να απολαύσεις τη ζωή σου μέσα σε αυτή;

Ο ιδανικός καναπές είναι εκείνος που συνδυάζει την άνεση με την υψηλή αισθητική και το ενδιαφέρον design που ταιριάζει στο γούστο σας.

Φυσικά, μην ξεχάσετε την πρακτική πλευρά. Την ποιότητα κυρίως, μιας και το ζητούμενο είναι να μην χρειαστεί να αλλάξετε καναπέ ξανά σε δυο χρόνια. Επίσης, φροντίστε να ρωτήσετε για τον τρόπο που πρέπει να καθαρίζεται.

Υπολογίστε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και σημειώστε κατά νου ότι ένας ανοιχτόχρωμος καναπές είναι υπέροχος, αλλά λερώνει πολύ εύκολα. Ο σκουρόχρωμος είναι πιο βολικός σε αυτό το κομμάτι και αρκετά σικ, η αλήθεια είναι. Ρίξε μια ματιά και στο δέρμα, που σαφώς καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα.

Πριν βγεις στο ψάξιμο, κάνε τον προϋπολογισμό σου και κατάληξε στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις. Κάνε την πρώτη έρευνα on line και κινήσου μεθοδευμένα.

Ο καναπές και το κρεβάτι στο σπίτι, είναι δύο αγορές, που αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα. Κι επειδή θα δώσεις αρκετά χρήματα πρέπει να προσέξεις να είναι άνετος, πρακτικός και το σχέδιό του να είναι διαχρονικό. Να αντέχει στο χρόνο και αισθητικά, αλλά και ποιοτικά.

Ψάξε στις εκπτώσεις, έχε το νου σου στις προσφορές και κάνε ερωτήσεις. Μερικές φορές η τιμή του καναπέ μειώνεται αν αλλάξετε το ύφασμα, για παράδειγμα.

Να θυμάσαι…

Ο ιδανικός καναπές έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: Άνεση, στιλ και διαχρονικό design! Για να φιλοξενείς τους φίλους σου, να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τα βράδια σου, να δίνει στιλ και ενδιαφέρον ύφος στο χώρο, αλλά και να αντέχει για αρκετά χρόνια -και αισθητικά και πρακτικά.

Μην βιαστείς για αυτήν την αγορά. Πάρε το χρόνο σου. Ψάξε, δοκίμασε, δες, σκέψου… και μετά κατάληξε.

Πηγή: tlife.gr