Πως μπορείτε να δώσετε “αέρα” σε ένα χαμηλοτάβανο καθιστικό

Αν το καθιστικό σας είναι χαμηλοτάβανο και δυσκολεύεστε να το διακοσμήσετε υπάρχουν λύσεις για να του δώσετε… αέρα.

Πέντε πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν το καθιστικό σας να είναι στιλάτο και μοντέρνο, ενώ θα δείχνει ταυτόχρονα μεγαλύτερο και με ψηλότερο ταβάνι.

Χαμηλά έπιπλα

Τοποθετήστε έναν καναπέ με χαμηλά πόδια και, εξίσου, πολύ χαμηλή πλάτη, έτσι ώστε το βλέμμα να μην σταματά στον καναπέ, όταν κάποιος μπαίνει στο καθιστικό.

Αποφύγετε τα ογκώδη, μεγάλα και ψηλά έπιπλα, όπως μια μεγάλη πολυθρόνα. Προτιμήστε καλύτερα μια πολυθρόνα μικρότερη με λεπτό σκελετό, που δε θα πιάνει αρκετό χώρο. Φροντίστε, επίσης, το τραπεζάκι του σαλονιού να είναι πάρα πολύ χαμηλό και χωρίς πόδια, για να δίνει την αίσθηση ότι το ταβάνι σας είναι πιο ψηλό. Για να επιλέξτε το σωστό τραπεζάκι, να έχετε στο νου σας ότι πρέπει να είναι λίγο πιο ψηλά από το πάτωμα, όχι παραπάνω.

Με αυτό το κόλπο, επιλέγοντας, δηλαδή, έπιπλα που η οριζόντια τους γραμμή είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο, ξεγελιέται το βλέμμα και όλοι νομίζουν πως το δωμάτιο είναι ψηλότερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, καταφέρνετε να κάνετε τα παράθυρα σας να δείχνουν μεγαλύτερα και να έχετε περισσότερη θέα, αφού τα έπιπλα δεν στέκονται με μεγάλο όγκο και ύψος μπροστά τους καλύπτοντας τη θέα που κρύβεται πίσω από αυτά και δεν αποτρέπουν το φυσικό φως να μπει στο καθιστικό.

Κουρτίνες

Για να δείχνει ο χώρος σας μεγαλύτερος και με πιο ψηλό ταβάνι δεν αρκεί να επιλέξετε απλώς πολύ μακριές και πλούσιες κουρτίνες. Το μυστικό βρίσκεται στο κρέμασμα. Όταν βλέπετε μια κουρτίνα, χωρίς να το καταλαβαίνετε, αυτόματα, υπολογίζετε πως η θέση της και το μέγεθός της είναι όσο και το παράθυρο που είναι από πίσω. Γι’ αυτό για να κάνετε τα παράθυρα, που βρίσκονται πίσω από αυτές να δείχνουν μεγαλύτερα, ή τουλάχιστον να δίνουν αυτήν την αίσθηση, χρειάζεται να κρεμάσετε την κουρτίνα, όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά εκατοστά πάνω από την κορυφή του παραθύρου σας, παραπλανώντας όποιον κοιτάει την κουρτίνα σας και δείχνοντας έτσι τον χώρο σας ψηλότερο. Μην ξεχνάτε ότι το καθιστικό σας πρέπει να φαίνεται και πιο φωτεινό, γι’ αυτό λεπτά υφάσματα σε ανοιχτές αποχρώσεις, όπως το λευκό, αποτελούν ιδανική επιλογή.

Διαβάστε επίσης
Ολα όσα πρέπει να έχει ένα φοιτητικό σπίτι

Φωτιστικό

Σκοπός στην διακόσμηση ενός χαμηλοτάβανου καθιστικού είναι να παίξετε με την κλίμακα των επίπλων. Γι’ αυτό και το ψηλότερο αντικείμενο δεν πρέπει να είναι ένα βάζο ή μια πολυθρόνα, αλλά το φωτιστικό. Αποφύγετε να κρεμάσετε το φωτιστικό από το ταβάνι, καθώς έτσι θα τονιστεί η απόσταση που έχει το ταβάνι του καθιστικού από το πάτωμα και από τα έπιπλα που βρίσκονται στον χώρο. Ιδανικά επιλέξτε ένα φωτιστικό δαπέδου που θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος και θα ταιριάξει αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση.

Καθρέφτης

Στην διακόσμηση ενός καθιστικού απαραίτητο είναι να τοποθετηθούν αντικείμενα που θα αντανακλούν το φως για να κάνουν έτσι τον χώρο πιο φωτεινό, ζωντανό και χαρούμενο. Οι καθρέφτες μπορούν να πετύχουν αυτήν την φωτεινότητα, ενώ, παράλληλα, δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Προτιμήστε έναν καθρέφτη μεγάλων διαστάσεων για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να τον κρεμάσετε ή απλά να τον ακουμπήσετε σε έναν τοίχο.

Κορνίζες

Δώστε ζωή στον μικρών διαστάσεων τοίχο σας δημιουργώντας μια γκαλερί φωτογραφιών μέσα σε κάδρα και κορνίζες. Φροντίστε να κρεμάσετε μεγάλο αριθμό από κορνίζες από την κορυφή του τοίχου, ακριβώς κάτω από το ταβάνι, μέχρι το τελείωμά του, λίγο πιο πάνω από το πάτωμα. Οι πολλές κορνίζες σε μεγάλες κάθετες ευθείες δίνουν την αίσθηση ότι ο τοίχος είναι αρκετά μεγαλύτερος απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πηγή: spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *