Πώς να είναι το 2023 η χρονιά που θα βάλεις τάξη στον χώρο σου

σπίτι πώς θα βάλεις τάξη στο χώρο σου

Δες τι μπορείς να κάνεις

Περιμένοντας τη νέα χρονιά, ανυπομονούμε για να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδια και τους προσωπικούς μας στόχους.

Πέρα από την προσωπική βελτίωση, αλλά και τα goals που έχουμε για την επαγγελματική μας εξέλιξη, ένας από τους βασικούς μας στόχους αφορά και στην καθημερινότητά μας μέσα στον χώρο που ζούμε. Φέτος, στοχεύουμε να κάνουμε το σπίτι μας πιο λειτουργικό και οργανωμένο, με σκοπό να προσφέρουμε στον εαυτό μας την ηρεμία και τη γαλήνη που έχουμε ανάγκη μέσα στον χώρο.

Θέλεις κι εσύ το 2023 να είναι η χρονιά που θα βάλεις τάξη στον προσωπικό σου χώρο; Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους πιο έξυπνους τρόπους για να το κάνεις πράξη, παρακάτω:

Τάξη στο υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος του σπιτιού, μέσα στον οποίο περνάμε το 1/3 της ημέρας μας, για να χαλαρώσουμε και να πάρουμε έναν ευεργετικό υπνάκο, μετά από μια δύσκολη μέρα. Είναι γεγονός πως ένας οργανωμένος χώρος, βοηθά πολύ στο να ηρεμούμε αλλά και να βάζουμε σε τάξη, όχι μόνο τα αντικείμενα, αλλά και το μυαλό μας!

Σημαντικό στοιχείο οργάνωσης σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού είναι οι ντουλάπες υπνοδωματίου, μέσα στις οποίες μπορείς να τακτοποιήσεις με τάξη τα ρούχα, τα αξεσουάρ αλλά και τα υπόλοιπα είδη που χρειάζεσαι, όπως σεντόνια, σκεπάσματα και πολλά ακόμη.

Αν λοιπόν έχεις πολλά πράγματα στο υπνοδωμάτιό σου, μπορείς να επιλέξεις μια τρίφυλλη ντουλάπα, που μπορεί να χωρέσει όσα φαντάζεσαι! Extra tip για την οργάνωση ντουλάπας είναι και η χρήση ειδικών αποθηκευτικών κουτιών ή θηκών, όπως αυτές για τα εσώρουχα, αλλά και έξυπνων, πολυχρηστικών κρεμαστρών, όπως αυτές για ζώνες, τσάντες και φουλάρια.

Οργάνωση και στην κουζίνα!

Ένας ακόμη χώρος, που αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης για το σπίτι, είναι και η κουζίνα. Η καθημερινή χρήση της, με μαγείρεμα, προετοιμασία γευμάτων αλλά και πραγματοποίηση οικογενειακών τραπεζιών, μπορεί να προκαλέσει το απόλυτο mess! Δεν χρειάζεται όμως να αγχώνεσαι, καθώς πάντα υπάρχει τρόπος για τάξη και οργάνωση σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης  Το υλικό που έχετε στην κουζίνα και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε την κεραμική εστία

Για την κουζίνα είναι σημαντικό -για αρχή- να καθορίσεις όλες τις κατηγορίες κουζινικών και εργαλείων, τα οποία θα έχουν τη δική τους, συγκεκριμένη θέση! Έτσι λοιπόν θα είναι πιο εύκολο να μαγειρέψεις με ησυχία, χωρίς να σκέφτεσαι αν θα ανακατευτεί για ακόμη μία φορά, μέσα στη μέρα. Αν σε βοηθάει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποθηκευτικές θήκες και διαχωριστικά σε ντουλάπια και ψυγείο, με στόχο την οργανωμένη καθημερινή χρήση τους.

Ένα ακόμη κόλπο για τάξη στην κουζίνα σου, είναι και οι ετικέτες στα βάζα με τρόφιμα και μπαχαρικά, ώστε να ξεχωρίζεις πολύ εύκολα τι είναι το καθένα από αυτά και να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πιο οργανωμένα σε κάθε μαγειρική ασχολία!

Home office και τακτοποίηση

Με τα νέα δεδομένα στον τρόπο εργασίας, πολλοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει έναν ξεχωριστό χώρο στο σπίτι τους, που αποτελεί και το αγαπημένο τους home office. Αν δουλεύεις από το σπίτι, θα γνωρίζεις πολύ καλά αυτόν τον χώρο, μέσα στον οποία περνάς πολλές από τις ώρες της ημέρας σου. Σύμφωνα με έρευνες, ένα οργανωμένο και τακτοποιημένο περιβάλλον, βοηθά πολύ στην συγκέντρωση αλλά και στην παραγωγική εργασία.

Ένα πρώτο βήμα στην οργάνωση του γραφείου σου είναι η δημιουργία συγκεκριμένων σημείων που θα αποθηκεύεις τα εργαλεία της δουλειάς σου, όπως το λάπτοπ, η ατζέντα σου, τα καλώδια αλλά και η γραφική ύλη που χρησιμοποιείς.

Επίσης, θα βοηθούσαν εξίσου και οι θήκες αλλά και τα κουτιά για αποθήκευση, ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο θα αναζητήσεις αυτό που ψάχνεις, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Last but not least, οι ετικέτες βοηθούν εξίσου στην οργάνωση των αρχείων αλλά και των tools που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Προετοιμάσου για τη νέα χρονιά και οργάνωσε τον χώρο σου, ακολουθώντας τα παραπάνω tips και δημιουργώντας ένα safe space που θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή!