Πως τα χρώματα μπορούν να κάνουν το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο

πράγματα στο μπάνιο

Οκτώ απίστευτα χρωματικά tips

Ακολουθώντας μερικά έξυπνα tips μπορείτε να “μεταμορφώσετε” τον χώρο του μπάνιου σας σε μεγαλύτερο χρησιμοποιώντας μόνο… χρώμα!

Είναι γεγονός πως όσο μικρό ή μεγάλο είναι το μπάνιο σας πάντα θα θέλετε να είναι ακόμα μεγαλύτερο! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει ένα μπάνιο μεγαλύτερο αλλά εμείς θα σας αποκαλύψουμε tips για να δείξει το μπάνιο σας μεγαλύτερο χρησιμοποιώντας μόνο χρώμα!

Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα

Τα έντονα χρώματα είναι αυτά που κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο ανοιχτό, ενώ τα φωτεινά χρώματα δημιουργούν την αίσθηση του φυσικού χρώματος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν μικρό χώρο. Γι’αυτό προτιμήστε αποχρώσεις όπως κρεμ, το χρώμα του πάγου, λευκό, γκρι περλέ, ροζ, κίτρινο ή γαλάζιο.

Επιλέξτε παρόμοιους τόνους

Αν βάψετε τους τοίχους σας σε ανοιχτές αποχρώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο υπόλοιπο μπάνιο πιο σκούρα χρώματα. Αυτή η εναλλαγή χρωμάτων όμως θα «κλείσει» τον χώρο σας και θα τον κάνει να δείχνει μικρότερος. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε σε όλο τον χώρο ανοιχτούς τόνους. Έτσι το μπάνιο σας θα φαίνεται ακόμα πιο πολυτελές και φωτεινό.

Χρησιμοποιήστε στον τοίχο σας την ίδια απόχρωση που έχουν τα πλακάκια

Ένας χώρος που έχει ίδιο χρώμα σε πλακάκια και τοίχο δείχνει πιο ενιαίος και μεγαλύτερος. Γι’αυτό επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις και συγκεκριμένα όσο πιο κοντινούς (χρωματικά) τόνους

Αποφύγετε σκούρα χρώματα σε πόρτες και παράθυρα

Όπως είπαμε προηγουμένως, οι ανοιχτές αποχρώσεις κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει γιατί δημιουργούν μια εννιαία ροή στο βλέμμα μας που δεν σταματάει κάπου και ο χώρος αυτόματα «ανοίγει». Μην περιορίσετε λοιπόν αυτή την εννιαία ροή βάζοντας έντονες αποχρώσεις σε πόρτες και παράθυρα. Επιλέξτε καλύτερα ανοιχτές και φωτεινές αποχρώσεις.

Μην επιλέξετε σκούρα χρώματα στο ταβάνι

Σε ένα μεγάλο και ψηλό μπάνιο οι σκούρες αποχρώσεις στο ταβάνι δείχνουν υπέροχες και κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο σοφιστικές και στιλάτος. Σε ένα μικρό μπάνιο όμως, καλό είναι να μην βάζετε σκουρόχρωμους τόνους γιατί τότε το μπάνιο σας θα δείχνει πιο χαμηλοτάβανο από ότι είναι.

Επιλέξτε ταπετσαρία με κατακόρυφες ρίγες

Είτε βάλετε ταπετσαρία είτε βάψετε κάνοντας ρίγες στους τοίχους σας, οι ρίγες θα πρέπει να είναι κατακόρυφες για να δείξει ο χώρος σας πιο ψηλός.

Επιλέξτε οριζόντιες ρίγες

Αν το μπάνιο σας δεν έχει πρόβλημα ύψους και θέλετε απλά να δείχνει μεγαλύτερο, τότε βάλτε οριζόντιες ρίγες που θα δημιουργήσουν εύκολα αυτή την ψευδαίσθηση.

Βάλτε χρώμα στις λεπτομέρειες

Στα μικρά μπάνια μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτές αποχρώσεις σε όλο τον χώρο αλλά και τη διακόσμηση ή μπορείτε να επιλέξετε ζωηρά χρώματα στις διακοσμητικές λεπτομέρειες αφού πρώτα έχετε φροντίσει όλοι οι τοίχοι, πάτωμα, ταβάνι, πόρτες και παράθυρα να είναι σε ανοιχτούς τόνους.

Πηγή: spirossoulis.com