Πως θα απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων σας

Σε χρόνο ρεκόρ

Σε χρόνο ρεκόρ

Ακόμη και τα πλυντήρια ρούχων απαιτούν την καθαριότητά τους και αυτό, γιατί κάποιες φορές συσσωρεύονται βρωμιές από τα ρούχα σε σημεία που με τον καιρό αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Άλλες φορές μαζεύονται νερά με σαπουνάδες μέσα στα λάστιχα και έτσι, δημιουργείται μούχλα.

Για να καθαρίσετε λοιπόν το πλυντήριό σας, φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος χλωρίνης και δέκα μέρη νερού. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και με αυτό ψεκάστε τα λάστιχά του. Αν δεν μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο το λάστιχο, δοκιμάστε να βάλετε κάποια ποσότητα από το απορρυπαντικό που φτιάξατε σε ένα πανί και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια του λάστιχου. Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια!

Διαβάστε επίσης
Τα πρώτα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις μόλις μπεις στο σπίτι

Αν δείτε ότι το πανί βγαίνει βρώμικο τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να ψεκάζετε και να σκουπίζετε μέχρι να είναι τελείως καθαρό. Αν δεν είστε φαν της χλωρίνης και δεν έχετε μεγάλο πρόβλημα γλίτσας, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι με νερό.

Αν καθαρίζοντας τα λάστιχα βρήκατε βρωμιά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει και σε άλλα σημεία στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Βάλτε 1 φλ. χλωρίνη στην υποδοχή του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία. Βάλτε το να δουλέψει σε γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Αν μετά το τέλος του πλυντηρίου υπάρχει ακόμα γλίτσα, βάλτε ακόμα ένα πλυντήριο.

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα να θυμάστε πως για να μην ξαναδημιουργηθεί βρωμιά και μούχλα στο πλυντήριό σας, θα πρέπει να θυμάστε να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου κάθε φορά που αυτό τελειώνει.

Πηγή: spirossoulis.com