Πως θα καθαρίσετε τα άλατα στο ντους μόνο με φυσικά καθαριστικά

Τα λάθη που κάνουμε στο ντους και στο μπάνιο

Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι

Πολλοί και διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να αφαιρέσετε τα άλατα από του ντους σας χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά, αλλά μόνο φυσικά τα οποία θα φτιάξετε με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Η αλήθεια είναι ότι τα βιομηχανικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του μπάνιου είναι πραγματικά αποτελεσματικά, όμως πολλά περιέχουν τοξικές ουσίες που, εκτός από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Πολλά συμβατικά καθαριστικά σας βοηθούν να καθαρίσετε το ντους για να αποτρέψετε την εξάπλωση μικροβίων. Ωστόσο, μερικές φορές δεν αρκούν για να αφαιρέσουν εκείνα τα σκληρά άλατα που λεκιάζουν τα πλακάκια και τα τζάμια.

Υπάρχουν λύσεις όμως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, ώστε να μη σας απασχολεί πλέον το λερωμένο ντους σας.

Λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Η ανάμιξη αυτών των δύο συστατικών προκαλεί μια άμεση αντίδραση που μπορεί να καθαρίσει άμεσα λεκέδες από εναποθέσεις ασβεστίου. Ένα μείγμα λευκού ξιδιού και μαγειρικής σόδας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την απομάκρυνση των αλάτων που σχηματίζονται στο ντους. Και τα δύο συστατικά διαλύουν τα υπολείμματα ασβεστίου και εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα (200 g)

Οδηγίες

Κατ’ αρχάς, ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε ένα βαθύ μπολ. Μόλις το μείγμα σταματήσει να βράζει, τρίψτε την πάστα στα πλακάκια ντους με σφουγγάρι ή πανί, φορώντας γάντια κουζίνας για προστασία. Αφήστε το να μείνει για 30 λεπτά και μετά τρίψτε ξανά με το σφουγγάρι και ξεπλύνετε. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες.

Μαγειρική σόδα και χυμός λεμονιού

Εάν προτιμάτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού αντί για λευκό ξύδι. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι ο χυμός λεμονιού βοηθά να λάμψει η μπαταρία του ντους, αφήνοντάς το να φαίνεται καθαρότερο. Αφαιρεί επίσης τα άλατα, δρα ως απολυμαντικό και αφήνει μια μυρωδιά φρεσκάδας.

Υλικά

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα (200 g)

Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

Οδηγίες

Πρώτα, ρίξτε τη μαγειρική σόδα σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το με το χυμό λεμονιού μέχρι να αποκτήσει υφή αλοιφής. Θα φουσκώσει αρχικά, αλλά αυτό θα σταματήσει σύντομα. Απλώστε το μείγμα με ένα σφουγγάρι, αφήστε το στις επιφάνειες για 20 ή 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Προσπαθήστε να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε 2 έως 3 εβδομάδες για να διατηρήσετε το ντους σας απαλλαγμένο από άλατα.

Μηλόξυδο και λεμόνι

Επειδή και τα δύο είναι όξινα προϊόντα, μπορείτε να τα συνδυάσετε για να απομακρύνετε εύκολα τα άλατα και τους μικροοργανισμούς. Αν και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά λευκό ξύδι για εργασίες καθαρισμού, το μηλόξυδο είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό. Σε αυτήν την περίπτωση, συνιστούμε να το αναμίξετε με χυμό λεμονιού για να αποκτήσετε μια πιο ισχυρή λύση κατά των αλάτων στο ντους.

Υλικά

1 φλιτζάνι μηλόξυδο (250 ml)

Χυμός από 1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (40 g)

2 φλιτζάνια ζεστό νερό (500 ml)

Οδηγίες

Πρώτα, ρίχνουμε το μηλόξυδο σε ένα βαθύ κουβά ή μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε ζεστό νερό, χυμό λεμονιού και μαγειρική σόδα. Φροντίστε να προσθέσετε τη μαγειρική σόδα σιγά-σιγά για να ελαχιστοποιήσετε το βράσιμο. Μόλις πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα, απλώστε το στα πλακάκια και τη μπαταρία του ντους. Μετά, τρίψτε το με σφουγγάρι ή βούρτσα και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά. Τελειώνοντας, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *