Πως θα καθαρίσετε το σίδερο σας χωρίς να καταστρέψετε τα ρούχα σας

σίδερο

Με προϊόντα που ήδη έχετε στο σπίτι σας

Εξίσου σημαντικό πράγμα με το να ξέρεις να σιδερώνεις, είναι το να ξέρεις πως να καθαρίσεις το σίδερο σου από τα άλατα που μαζεύει, κάτι που πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα, αν το χρησιμοποιείται συχνά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το άμυλο, τα μέταλλα από το σκληρό νερό και οι ίνες από τα υφάσματα που σιδερώνετε μπορεί να κολλήσουν στην πλάκα, όπου τα ψήνει η θερμότητα, προκαλώντας σημάδια καψίματος και σκουριά. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το σίδερο σας, ώστε να μην καταστρέψετε τα ρούχα.

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, δύο έξυπνους τρόπους για να καθαρίσετε το σίδερό σας και μάλιστα με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Πώς να καθαρίσετε ένα σίδερο με εφημερίδα και αλάτι

Η εφημερίδα και το αλάτι μπορεί να σας φαίνονται αρκετά περίεργα προϊόντα για να καθαρίσετε το σίδερό σας, ωστόσο είναι άκρως αποτελεσματικά. Μάλιστα, η τραχύτητα του αλατιού λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο για να αφαιρέσει τα σημάδια και τη βρωμιά από το σίδερό σας. Πώς θα το καθαρίσετε, λοιπόν, με εφημερίδα και αλάτι; Αρχικά, ζεστάνετε το σίδερο και τοποθετήστε ένα κομμάτι εφημερίδας στη σιδερώστρα. Ρίξτε μια λεπτή στρώση αλάτι στην εφημερίδα και περάστε γρήγορα το ζεστό σίδερο πάνω από το αλάτι με κυκλικές κινήσεις.

Επαναλάβετε, προσθέτοντας περισσότερο αλάτι -αναλόγως το πόσο καθαρό ή όχι είναι. Αποσυνδέστε το σίδερο από το ρεύμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες για να αφαιρέσετε την υπόλοιπη βρωμιά και το αλάτι από το σίδερο.

Πώς να καθαρίσετε ένα σίδερο με μαγειρική σόδα

Μια ασφαλής και ιδιαιτέρως δημοφιλής επιλογή είναι και η μαγειρική σόδα, η οποία έχει τόσες πολλές εκπληκτικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού του σίδερού σας. Δημιουργήστε, λοιπόν, μια πάστα ανακατεύοντας δύο μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μέρος νερού. Καλύψτε τη σιδερένια πλάκα με την πάστα μαγειρικής σόδας και προσέξτε να μην μπει στα ανοίγματα του ατμού. Αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγα λεπτά και μετά τρίψτε το με μια καθαρή οδοντόβουρτσα. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί από μικροΐνες, ώστε να μην γρατσουνίσετε την πλάκα του σίδερου.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.