Στολίδια και Λαμπάκια Χριστουγέννων: Πως θα τα αποθηκεύσετε

8 έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

8 έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

Η οργάνωση είναι το Α και το Ω, για να καταφέρουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Πως θα αποθηκεύσουμε λοιπόν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια;

Διαβάστε παρακάτω, 8 έξυπνες συμβουλές:

Πριν αρχίσετε να πακετάρετε τους στολισμούς σας, βάλτε ταμπελάκια για να ξέρετε που βρίσκεται το κάθε τι. Αν έχετε σκοπό να βάλετε περισσότερα από ένα πράγματα σε μία κούτα τότε γράψτε απ’έξω όλα όσα θα περιέχονται μέσα στην κούτα.

Αφού ξεστολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τυλίξτε τα φωτάκια σε ένα κομμάτι χαρτόνι ή σε χαρτί περιτυλίγματος. Στηρίξτε την αρχή και το τέλος από τα φωτάκια με αυτοκόλλητη ταινία για να μείνουν στη θέση τους μέχρι την επόμενη χρονιά.

Τα κουτιά με διαχωριστικά είναι ιδανικά για να αποθηκεύσετε τα στολίδια που έχουν περίεργα μεγέθη και σχήματα. Τέτοια κουτιά μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ ή σε τοπικά καταστήματα. Κάντε τους μία ερώτηση μήπως έχουν κάτι τέτοιο και δεν το χρειάζονται.

Τα κεριά των Χριστουγέννων πρέπει να αποθηκευτούν σε δροσερό μέρος έτσι ώστε να μη λιώσουν. Βάλτε τα στο υπόγειο (αν αυτό είναι εφικτό) ή στην αποθήκη σας. Τυλίξτε το καθένα χωριστά με σελοφάν έτσι ώστε και να λιώσει ένα από αυτά, να μη γεμίσει τα υπόλοιπα. Μη χρησιμοποιήσετε για να τα τυλίξετε πλαστικό χαρτί ή χαρτί από κερί καθώς αυτά είναι υλικά που λιώνουν πολύ εύκολα.

Τυλίξτε τα φλατ στολίδια σας (π.χ. νιφάδες χιονιού) σε χαρτί και αποθηκεύστε τα σε κουτί από παπούτσια. Γράψτε απ’ έξω τι περιέχει το κάθε κουτί.

Βάλτε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας σε ένα κουτί παπουτσιών μόνο του για να μείνει άθικτο μέχρι τις επόμενες γιορτές.

Το χαρτί περιτυλίγματος δε χρησιμοποιείται μόνο κατά την περίοδο των γιορτών αλλά και όλη τη χρονιά (εκτός αν έχει πάνω Αγιο-Βασίληδες). Κρατήστε το χαρτί σε σημείο που να έχετε εύκολη πρόσβαση γιατί μπορει να το ξαναχρειαστείτε μέσα στη χρονιά.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτί παπουτσιών που δε χρειάζεστε για να αποθηκεύσετε μέσα σε αυτό εργαλεία, όπως είναι οι κόλλες, τα έξτρα λαμπάκια, τα καλώδια, οι φιόγκοι που έχουν περισσέψει και πολλά άλλα. Την επόμενη χρονιά είναι σίγουρο πως όλα αυτά θα ξαναχρησιμοποιηθούν.

Πηγή: spirossoulis.com