Τα μαγνητάκια στο ψυγείο προκαλούν προβλήματα;

ψυγείο μαγνητάκια

Μύθος ή πραγματικότητα;

Μία από τις συνήθειες των ταξιδιωτών είναι να αγοράζουν μαγνητάκια ως σουβενίρ από τα μέρη που επισκέπτονται και να τα τοποθετούν στα ψυγεία.

Κατά καιρούς, λοιπόν, έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες για το αν τα μαγνητάκια που καταλήγουν συνήθως στην πόρτα του ψυγείου, είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Τι ισχύει, όμως, στην πραγματικότητα; Είναι μύθος ή αλήθεια; Παλιότερα είχε κυκλοφορήσει μια δήθεν έρευνα για το πόσο επιβλαβή για την υγεία είναι τα μαγνητάκια πάνω στην πόρτα του ψυγείου. Ωστόσο, αυτή η έρευνα δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα από το Πανεπιστήμιο που φερόταν να την είχε κάνει. Αποδείχτηκε ότι το όνομα του Πανεπιστημίου δόθηκε απλά για να γίνει πιο αξιόπιστη αυτή η φήμη. Ήταν ένα chain mail από αυτά που στέλνονται ως spam. Κανείς παγκόσμιος οργανισμός υγείας δεν επιβεβαίωσε ποτέ αυτό τον ισχυρισμό.

Οι ειδικοί έχουν αναφέρει σε διάφορες συνεντεύξεις ότι τα διακοσμητικά μαγνητάκια που τοποθετούμε στις πόρτες των ψυγείων είναι μόνιμοι μαγνήτες με ασθενές μαγνητικό πεδίο. Επιπλέον η πόρτα του ψυγείου έχει η ίδια μαγνήτη στα λάστιχα για να κλείνει αεροστεγώς και είναι πολύ μεγαλύτερος. Ακόμη υπάρχουν μαγνήτες στο μοτέρ του ψυγείου που δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά είναι ισχυρότερα από οποιοδήποτε διακοσμητικό μαγνητάκι.

Επιπλέον, οι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία και δεν αλλάζουν τη χημική σύσταση των τροφών ώστε να τις κάνουν καρκινογόνες και δεν υπάρχει πουθενά κάποια έρευνα με αυτό το αποτέλεσμα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει, επίσης, ότι τα μαγνητάκια στις πόρτες των ψυγείων δεν αλλάζουν τη σύσταση των τροφών, δεν είναι θανατηφόρα.

Άρα, από τα παραπάνω δε φαίνεται ότι τα μαγνητάκια που αγοράζουμε από τα ταξίδια μας μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία μας μόνο και μόνο επειδή τα κολλάμε στην πόρτα του ψυγείου.

Πηγή: exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *