Τα tips για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει μεγαλύτερο

σπίτι tips

Οι αλλαγές και οι προσθήκες που κάνουν θαύματα

Πολλές φορές το σπίτι στο οποίο ζούμε δεν τελεί τις προδιαγραφές που θα θέλαμε. Έτσι πρέπει να βρίσκουμε τις δικές μας λύσεις για να το προσαρμόσουμε στα “μέτρα” μας.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις αλλαγές και τις προσθήκες που μπορείτε να κάνετε για να δείχνει το σπίτι σας μεγαλύτερο από ότι είναι.

Καθρέφτες

Είναι κοινή αλήθεια ότι οι καθρέφτες μεγαλώνουν αυτόματα κάθε μικρό χώρο δίνοντάς του το λεγόμενο «βάθος». Τοποθετήστε με έξυπνους τρόπους, έναν μεγάλο, ή και περισσότερους μικρότερους καθρέφτες στο κυρίως τμήμα της κατοικίας σας, που επιθυμείτε να φανεί πιο ευρύχωρο ή και σε ολόκληρο το κομμάτι του κεντρικού σας τοίχου. Ο αντικατοπτρισμός της κάθε γωνιάς του σπιτιού θα δίνει συνεχώς την αίσθηση στο μάτι σας, ότι υπάρχει επιπλέον χώρος στον ορίζοντα.

σπίτι tips

Επενδύστε στην οροφή

Ένα μικρό σπίτι μπορεί συχνά να φαίνεται μπουχτιστικό. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι μια ψηλή οροφή καταφέρνει να δώσει το αίσθημα της ανοιχτοσιάς και επιπλέον χώρου. Επενδύστε λοιπόν, στο ταβάνι της κατοικίας σας, βάφοντας το αρχικά σε λευκό χρώμα, το οποίο θα το κάνει να φαίνεται πιο ψηλό και με βάθος. Παράλληλα, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να «αποθηκεύσετε» ψηλά πολλά από τα περιττά αντικείμενα σας. Για παράδειγμα: εάν η κουζίνα σας μικρή, εκμεταλλευτείτε το ύψος της για να κρεμάσετε τα αξεσουάρ που δεν χωρούν στα ντουλάπια σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε σωστό decluttering, ενώ ο συνολικός χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος και ψηλότερος.

σπίτι tips

Items πολλών χρήσεων

Μένετε σε κάποιο studio που είναι μικρό και μονόχωρο; Σας έχουμε τη λύση! Μπορείτε φυσικά να χωρίσετε με έξυπνο τρόπο τους χώρους σας, χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαμορφωμένες κατασκευές. Σκεφτείτε κάποιο κομψό παραβάν που μπορεί να λειτουργήσει ως η δική σας προσωπική γκαρνταρόμπα ή ακόμα κάποιο πολυμορφικό γραφείο, το οποίο κολλάει απευθείας στον τοίχο και δεν πιάνει πολύ χώρο, αφού ουσιαστικά εξέχει στον αέρα μονάχα το ένα τμήμα του. Αν λοιπόν, καταφέρετε να χωρίσετε έξυπνα τον χώρο σας, σε μικρότερους θα δείτε το μικρό σπίτι σας να μεταμορφώνεται, έχοντας τη ψευδαίσθηση των διάφορων δωματίων!

σπίτι tips

Μίνιμαλ Design

Πείτε αντίο στο κλασικό και «βαρύ» στιλ διακόσμησης, που μπορεί να έχετε συνηθίσει και υιοθετήστε ένα νέο, μοντέρνο και αφαιρετικό interior design. Ξεχάστε τα μπαρόκ και κλασικά έπιπλα, τα οποία «μπουκώνουν» έναν χώρο -ιδιαίτερα ένα μικρό διαμέρισμα- αφήνοντας του λιγότερο ελεύθερο χώρο. Προτιμήστε να επιλέξετε έναν μινιμαλιστικό σχεδιασμό και προτιμήστε να συμπεριλάβετε στη διακόσμησή σας συγκεκριμένα -λευκά- αντικείμενα, που θα κάνουν τον χώρο να δείχνει καθαρός, φωτεινός και τακτοποιημένος.

σπίτι tips

Μη ξεχνάτε τη δύναμη του φωτός

Το φως -ιδιαίτερα το φυσικό- κάνει κάθε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αναζητήστε τους πιο έξυπνους τρόπους, για να αφήσετε το φως του ήλιου να κατακλύσει την κατοικίας σας ώστε να την δείτε να μεγαλώνει. Προτιμήστε λευκές κουρτίνες, που αφήνουν τις ηλιαχτίδες να τις διαπερνούν και αφήστε ίσως κάποια από τα παράθυρά σας «γυμνά»! Εάν το σπίτι σας δεν είναι ευήλιο, τότε μπορείτε να το φωτίσετε μόνοι σας επιλέγοντας τα κατάλληλα, μεγάλα, ψηλά και διάφανα φωτιστικά που θα δώσουν έμφαση στον χώρο και θα τον κάνουν να λάμψει.

σπίτι tips

Πηγή: glow.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *