Το κόλπο με το καλοριφέρ για να κρατάτε το σπίτι σας πιο ζεστό τον χειμώνα

Με τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν ανέβει στα ύψη πρέπει όλοι να βρούμε έναν τρόπο να κρατάμε την ζέστη στο σπίτι μας όσο περισσότερο μπορούμε.

Για αυτό τον λόγο αυτό, υπάρχει ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε με το καλοριφέρ για να κρατήσετε περισσότερη ζέστη στο δωμάτιο που λειτουργεί το μηχάνημα. Αν χρησιμοποιείται καλοριφέρ τοίχου τότε τοποθετήστε αλουμινόχαρτο πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους.

Το αλουμινόχαρτο εμποδίζει τη ζέστη να περάσει από τον τοίχο και την ανακλά πίσω στο δωμάτιο. Είναι ένας τρόπος να αυξήσετε την απόδοση. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε την οικονομική δυνατότητα να ανάψετε τα καλοριφέρ.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά κάποια δωμάτια στο σπίτι σας, κλείστε τα. Οι κλειστές πόρτες εμποδίζουν τον κρύο αέρα από το να κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σπίτι και κρατάνε τη θερμότητα από τα καλοριφέρ ή όποιο άλλο μέσο θέρμανσης διαθέτετε στα δωμάτια που χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε επίσης
Νέα μέτρα εξοικονόμησης φυσικού αερίου θα πάρει η Γερμανία 

Στρώστε στο σπίτι σας όσο περισσότερα χαλιά μπορείτε και βεβαίως μην ξεχνάτε. Ανοιχτές οι κουρτίνες και τα παράθυρα όταν έξω έχει ήλιο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.