5 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω του SEO

SEO

Ενα σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις

Η επιβίωση κάθε επιχείρησης εξαρτάται από τις πωλήσεις και στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο, η αύξηση των πωλήσεων απαιτεί μια ισχυρή ψηφιακή παρουσία.

Το 2017, το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αντιπροσώπευε τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 4,88 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021. Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να λάβει ένα κομμάτι από αυτά τα ποσοστά των πωλήσεων, τότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες SEO.

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται καινούργια και απωθητικά, τότε μην ανησυχείτε: υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε αποτελεσματικά για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Ακολουθούν 5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας της επιχείρησής σας:

1. Χρησιμοποιήστε έξυπνα τις λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά στο SEO δεν χρησιμοποιούνται όπως παλιά, αλλά εξακολουθούν να είναι ένα κρίσιμο μέρος της εξίσωσης. Χωρίς λέξεις -κλειδιά, οι υποψήφιοι δεν θα σας βρουν ποτέ όταν ψάχνουν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λέξεις-κλειδιά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής SEO σας.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι η επιχείρησή σας παρέχει σημαντικές προσφορές σε χειροποίητα χαλιά. Μια προφανής φράση-κλειδί για την οποία θα θέλατε να κατατάξετε την επιχείρησή σας θα ήταν τα “χειροποίητα χαλιά”. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες λέξεις -κλειδιά και φράσεις που σίγουρα χρησιμοποιούν οι πελάτες για να εντοπίσουν προϊόντα όπως το δικό σας, και εξαρτάται από εσάς να καθορίσετε ποια είναι και να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε σε όλη τη γκάμα του περιεχομένου σας στο διαδίκτυο.

2. Δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο

Οι λέξεις -κλειδιά, ωστόσο, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα χωρίς εξαιρετικό περιεχόμενο. Το περιεχόμενο δεν είναι απλώς ένα όχημα για τις λέξεις -κλειδιά αλλά αντίθετα, είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε το κοινό σας σε μελλοντικούς πελάτες σας.

Δείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει το περιεχόμενο για να αυξήσει τις πωλήσεις σας: όταν οι υποψήφιοι αναζητούν στο Διαδίκτυο πληροφορίες για ένα προϊόν ή υπηρεσία παρόμοιες με αυτές που προσφέρετε, θα συναντήσουν αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα, στα blogs, και τις ιστοσελίδες σας, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να απαντήσουν ερωτήσεις, διευκολύνοντας μια απόφαση αγοράς. Όταν εργάζεστε για να έχετε το καλύτερο, πιο συναφές, πιο συναρπαστικό και πιο έγκυρο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, οι εν δυνάμει πελάτες σας θα σας ανακαλύπτουν πιο εύκολα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό σας.

3. Χρησιμοποιήστε το Social κανάλια για να αυξήσετε το κοινό σας και να προσεγγίσετε περισσότερους πελάτες

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης στρατηγικής SEO και αυτό συμβαίνει επειδή ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών στρέφεται σε αυτές τις πλατφόρμες για να αλληλεπιδράσει με τα brands. Σχεδόν το 80 τοις εκατό των ανθρώπων απευθύνονται στο Facebook όταν θέλουν να βρουν ενδιαφέρον περιεχόμενο και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία εκεί για να προσεγγίσετε νέο κοινό, να προσελκύσετε περισσότερες πιθανούς πελάτες και να αναπτύξετε πιο ουσιαστικές σχέσεις.

4. On-Page SEO

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το on page SEO στη σελίδα σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας. Αν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στις τεχνικές βελτιστοποίησής της. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους, εν συντομία: το on-page SEO καθιστά τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς το χρήστη, διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να κατηγοριοποιήσουν τις σελίδες σας, να αυξήσουν την κατάταξη της αναζήτησης και σας βοηθά να εστιάσετε στη βελτιστοποίηση βασικών στοιχείων της ιστοσελίδας σας.

5. Διαχειριστείτε με προσοχή τη φήμη της επιχείρησής σας

Η διαχείριση της φήμης δεν είναι πάντα κάτι για το οποίο μιλούν οι άνθρωποι όταν συζητούν το SEO, αλλά είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Η διαχείριση της φήμης αφορά τον έλεγχο του τι βλέπουν οι άνθρωποι όταν αναζητούν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *