Κολλημένοι… με τα social media οι Ελληνες

social media Facebook κοινωνικά δίκτυα

Τι ανακάλυψαν οι ειδικοί

Σύμφωνα με την πανελλήνια έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari, επτά στους δέκα Έλληνες έχουν αυξήσει τον χρόνο που περνούν στα social media τους από τότε που ξεκίνησαν τα lockdown τον προηγούμενο Μάρτιο.

Δύο στους τρεις Έλληνες αγαπούν τα social media γιατί τους κρατούν σ’ επαφή με φίλους, με την κοινωνία και γενικότερα τους κάνουν να νιώθουν συνδεδεμένοι με τον «έξω κόσμο», καθώς και δύο στους πέντε  τα χρησιμοποιούν για να προβάλουν την δουλειά τους ή/και να προσφέρουν τις επαγγελματικές υπηρεσίες τους.

Μέσα από την έρευνα ανακαλύφθηκε επίσης πως τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ στο Facebook, ενώ ακολουθούν τα Youtube και Instagram στο 62% και 55% αντίστοιχα.

Παρ’ όλα αυτά ο μεγάλος χρόνος έκθεσης στα social media δεν είναι πάντα θετικός.

Τρεις στους πέντε παραδέχονται ότι αφιερώνουν στα social media περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα ήθελαν και συχνά παρασύρονται από αυτά και αμελούν άλλες δράσεις που θα ήθελαν να κάνουν, όπως διάβασμα, κάποιο άλλο χόμπι, άθλημα κλπ., ενώ δύο στους πέντε κάθε μέρα λένε το πρωί στον εαυτό τους ότι δεν θα παρασυρθούν από αυτά, όμως δεν το καταφέρνουν.

Το πιο στενάχωρο της υπόθεσης είναι πως ένας στους τρεις ομολογεί ότι συχνά τα social media τον/την κάνουν να αισθάνεται ακόμα περισσότερη μοναξιά καθώς κάποιες αναρτήσεις (posts) φίλων τους κάνουν να αισθάνονται κατάθλιψη και ειδικά τα posts με φωτογραφίες από εποχές προ πανδημίας τους κάνουν να αισθάνονται θλίψη.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *