Μάχη… ιδεολογίας ανάμεσα σε Facebook και TikTok

TikTok Facebook

Με τον Τραμπ να απειλεί…

Απειλεί να διώξει από τις ΗΠΑ το TikTok ο Ντόναλντ Τραμπ, μπλοκάροντάς το. Η εταιρεία μέρους της, προσπαθεί να κρατήσει εκτός, τα σενάρια που λένε για τροφοδοσία των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το TikTok έκανε γνωστό πως πρόκειται να δώσει πρόσβαση σε εδικούς, στους αλγόριθμούς του, για να παρακολουθήσουν τις πρακτικές του live.

Από πλευράς του  ο CEO της εταιρείας, Kevin Mayer δήλωσε, «Πιστεύουμε πως όλη η βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλά στάνταρ. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως όλες οι εταιρίες πρέπει να αποκαλύψουν τους αλγόριθμούς τους, τις πολιτικές εποπτείας και τις ροές δεδομένων στις αρμόδιες αρχές. Δε θα περιμένουμε να έρθουν οι ρυθμίσεις, αντί αυτού το TikTok κάνει το πρώτο βήμα με το Transparency and Accountability Center για πρακτικές εποπτείας και δεδομένων».

Διαβάστε επίσης
Δύσκολες ώρες για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Επίσης ο ίδιος σχολίασε και τις δηλώσεις του Mark Zuckerberg, ο οποίος μπροστά στο Κογκρέσο παρουσίασε τον ανταγωνισμό μεταξύ Facebook και των ξένων αντιπάλων του ως μία μάχη ιδεολογίας.

Ο Mayer υπογράμμισε πως θέλει να επικεντρωθεί στο δίκαιο και ανοιχτό ανταγωνισμό αντί να ασχοληθεί με τις επιθέσεις δυσφήμισης του Facebook που φέρουν τη μάσκα του πατριωτισμού.

Τέλος ο Mayer ανέφερε πως, «Χωρίς το TikTok, οι Αμερικανοί διαφημιζόμενοι θα έμεναν με λίγες επιλογές. Ο ανταγωνισμός θα τελείωνε και μαζί του μία διέξοδος για τη δημιουργική ενέργεια της Αμερικής. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα και επιτυχία του TikTok».

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *