“Συγγνώμη” ζήτησε ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Κατά την κατάθεση στο Κονγκρέσο Mea culpa από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος καταθέτει σήμερα στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο Cambridge Analytica.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr «Εγώ ξεκίνησα το Facebook, εγώ το διοικώ και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν» τόνισε ο ίδιος, […]

Κατά την κατάθεση στο Κονγκρέσο

Mea culpa από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος καταθέτει σήμερα στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

«Εγώ ξεκίνησα το Facebook, εγώ το διοικώ και εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν» τόνισε ο ίδιος, και παραδέχτηκε ότι το κοινωνικό δίκτυο δεν κατάφερε να προστατεύσει τους χρήστες και τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Είναι πλέον εμφανές ότι δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο τα εργαλεία αυτά να χρησιμοποιούνται και για κακούς σκοπούς» είπε ο Ζάκερμπεργκ, και συνέχισε: «Αυτό το σχόλιο αφορά στα fake news, τις ξένες παρεμβολές στις αμερικανικές εκλογές, τα λόγια μίσους αλλά και για τα προσωπικά δεδομένα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η ομάδα του προετοιμάζονταν πυρετωδώς την περασμένη εβδομάδα για την κατάθεση αυτή και κλεισμένοι μέσα στην αίθουσα συσκέψεων συζητούσαν κάθε πιθανή ερώτηση και την απάντησή της.

«Είναι αγχωμένος αλλά και αισιόδοξος. Είναι έξυπνος» δήλωσε πηγή κοντά στο περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου, μιλώντας στο CNNi.

H ανάρτηση του Ζάκερμπεργκ στο Facebook πριν την κατάθεσή του

Περίπου μια ώρα πριν ξεκινήσει η κατάθεσή του, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία από το Κογκρέσο, συνοδεύοντάς τη με ένα «μήνυμα» προς τους χρήστες.

«Σε μια ώρα θα καταθέσω ενώπιον της επιτροπής για το πώς στο Facebook πρέπει να αποκτήσουμε μια ευρύτερη αντίληψη των ευθυνών μας – όχι μόνο να κατασκευάζουμε εργαλεία αλλά για να διασφαλίζουμε ότι αυτά χρησιμοποιούνται για καλό σκοπό» έγραψε ο ίδιος, και συνέχισε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω το Facebook ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να έρθουν κοντά στους ανθρώπους που αγαπούν και να διασφαλίσω ότι θα αποτελεί μια θετική δύναμη στον κόσμο».

Γιατί καταθέτει ο Ζάκερμπεργκ

Η κατάθεση του ιδρυτή του κοινωνικού δικτύου έρχεται περί τις τρεις εβδομάδες μετά από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου Cambridge Analytica, μιας εταιρίας ανάλυσης προσωπικών δεδομένων που φέρεται να έχει σχέσεις με την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι το σκάνδαλο αυτό «άγγιξε» περί τα 50 εκατομμύρια χρηστών του Facebook αλλά ο ίδιος ο κολοσσός τεχνολογίας παραδέχτηκε προ ημερών ότι επηρεάστηκαν περί τους 87 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν έχει ξανακαταθέσει ποτέ ενώπιον του Κογκρέσου και σπανίως δέχεται να απαντήσει σε ερωτήσεις – είτε πρόκειται για κάποια συνέντευξη είτε κάποια άλλη δημόσια απολογία- σε μέρος και ώρα που δεν επιλέγει ο ίδιος.

Πηγή: cnn.gr
Φωτογρφία: Reuters