Τέλος τα likes από Facebook και Instagram

social media Facebook κοινωνικά δίκτυα

Τι αναμένεται να συμβεί

Σας στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν συγκεντρώνετε likes σε Facebook και Instagram; Πλέον, μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία, αποκλείοντας εντελώς τα likes.

Το Facebook σύμφωνα με το gr.pcmag.com, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία νέων ρυθμίσεων που θα μπορούν να κρύβουν τον αριθμό των “likes” σας. “Με αυτό τον τρόπο, εάν θέλετε, θα μπορείτε να επικεντρωθείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε, αντί για το πόσα likes μαζεύουν οι δημοσιεύσεις σας”, δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Facebook, θα έχετε τη δυνατότητα να κρύβετε τον αριθμό των likes σε κάθε δημοσίευση του feed σας, κρύβοντας ολοκληρωτικά τα likes.

Μπορείτε να επιλέξετε να κρύψετε τον αριθμό των likes σας στις δικές σας δημοσιεύσεις, “ώστε να μην μπορούν οι υπόλοιποι να δουν πόσα likes συγκεντρώνουν οι δημοσιεύσεις σας” ανέφερε το Facebook.
Εάν η συγκεκριμένη επιλογή σας φαίνεται πολύ απόλυτη, “Μπορείτε να κρύψετε τον αριθμό των likes στις δημοσιεύσεις άλλων, εάν επισκεφτείτε τις νέες δημοσιεύσεις στις Ρυθμίσεις. Ο έλεγχος αυτός εφαρμόζεται σε όλες τις δημοσιεύσεις του χρονολογίου σας” δήλωσε η εταιρεία.

Τέλος, θα μπορείτε να επιλέξετε να κρύψετε το συγκεκριμένο αριθμό πριν μοιραστείτε εσείς μια δημοσίευση. “Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, ακόμα και μετά τη δημοσίευση”. Η νέα ρύθμιση θα είναι διαθέσιμη προς όλους τους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες.

Το Facebook πρόσθεσε την επιλογή των likes το 2009 και η απλή αυτή επιλογή έχει καταλήξει ορόσημο στην πλατφόρμα των social media.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σύστημα έχει δεχτεί κριτική για τη δημιουργία άγχους και αισθήματος ανικανότητας στους χρήστες, όταν συγκεντρώνουν ελάχιστα ή και καθόλου likes.

Διαβάστε επίσης
Δεν θα πιστέψετε πόσα “βγάζει” τον μήνα από το Instagram η Αναστασία Γιούσεφ

Έτσι, το 2019 η εταιρεία ξεκίνησε να δοκιμάζει την απόκρυψη του αριθμού των likes σε Facebook και Instagram λόγω της ανησυχίας πως το σύστημα αυτό επιβάρυνε ψυχικά μερικούς χρήστες. “Δε θέλουμε το Instagam να αποτελεί ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον” δήλωσε ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri. “Επιθυμούμε να το κάνουμε ένα λιγότερο πιεστικό περιβάλλον”.

Το Facebook παρουσίασε τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής, αλλά δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το εάν ο αριθμός εν τέλει επιβαρύνει ή όχι την ψυχική υγεία ενός χρήστη. “Αυτό που ακούσαμε από τον κόσμο αλλά και ειδικούς ήταν ότι, το να μη φαίνεται ο αριθμός αυτός, ήταν ωφέλιμο για κάποιους και εκνευριστικό για άλλους, κυρίως γιατί ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το τι είναι τάση ή δημοφιλές και γι’ αυτό σας προσφέρουμε την επιλογή να αποφασίσετε εσείς” δήλωσε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *