Το twitter ανεβαίνει, το Facebook συνεχίζει να το… κατατροπώνει

twitter

Παραμένει δημοφιλέστερη η πλατφόρμα του Ζούγκενμπεργκ

Παραμένει δημοφιλέστερη η πλατφόρμα του Ζούγκενμπεργκ

Το twitter μπορεί να ανεβαίνει σε αριθμούς, αλλά το Facebook συνεχίζει να το… κατατροπώνει.

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Twitter διεθνώς έφθασαν τα 152 εκατομμύρια στο τέλος του 2019, από 126 εκατομμύρια το 2018 (αύξηση 21%). Συγκριτικά, το Facebook αναφέρει 1,66 δισεκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες.

Το Twitter σε αριθμούς

Παράλληλα, το Twitter ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο – στο τελευταίο του 2019 – τα έσοδά του ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια (1,01 δισ. δολ.) και ήσαν αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Οι ανακοινώσεις είχαν ως αποτέλεσμα η μετοχή του να κινηθεί ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου των εσόδων του προήλθε από τις ΗΠΑ, παρά την αύξηση των χρηστών του από άλλες χώρες, καθώς συνεχίζεται η διεθνοποίησή του.

Τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 έφθασαν στα 885 εκατ. δολάρια (από τα οποία τα 509 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ και τα άλλα στον υπόλοιπο κόσμο), αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Τα καθαρά κέρδη του ήσαν όμως κατώτερα των προσδοκιών, καθώς διαμορφώθηκαν σε 119 εκατ. δολάρια, έναντι 255 εκατ. δολ. πριν ένα έτος, λόγω αυξημένων κατά 22% δαπανών πέρυσι.

Το προσωπικό του Twitter αυξήθηκε κατά 900 άτομα το 2019, φθάνοντας τους 4.800 εργαζόμενους.

Το Twitter ανακοίνωσε πέρυσι το Νοέμβριο ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις παγκοσμίως, ενώ προ ημερών έκανε γνωστό ότι θα καταπολεμήσει τα παραπλανητικά (“deepfake”) βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί με ειδικό λογισμικό.

Και στα δύο αυτά ζητήματα η γραμμή του είναι πιο επιθετική σε σχέση με το Facebook και άλλους ανταγωνιστές του.