Ενα όνειρο υλοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες και ένα νέο εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στο γαστρονομικό «χάρτη» της πόλης, προκαλώντας αμέσως αίσθηση με τις φρέσκες γευστικές του προτάσεις.
Το εστιατόριο «ΦΥΤΡΑ» άνοιξε τον Ιούνιο του 2022, στην Ανδριανουπόλεως 10, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.
Στον ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο και προσεγμένο χώρο του, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, φτιαγμένες αποκλειστικά με εκλεκτές πρώτες ύλες, που επιλέγονται προσεκτικά από το σεφ και με μία πιο σύγχρονη και ανανεωμένη… ματιά, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Οι άνθρωποί του, με αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν καθώς και απόλυτο σεβασμό προς τον πελάτη, δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα στην ποιότητα και στην σωστή εξυπηρέτηση. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία τους… Για το λόγο αυτό, οι συνταγές που θα γευτείτε στη «ΦΥΤΡΑ» δημιουργούνται με υλικά εποχής ενώ ο κατάλογός της ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την περίοδο.
Κάθε μέρα είναι και μία μικρή έκπληξη στο όμορφο εστιατόριο της Χαριλάου… Την προσοχή σας σίγουρα θα τραβήξει και ο μαυροπίνακας που βρίσκεται σε έναν τοίχο του μαγαζιού και αλλάζει συχνά με πιάτα ημέρας. Εσείς δεν έχετε παρά να τους ρωτήσετε γι’ αυτά…
Πρότασή μας; Δοκιμάστε τα όλα και να είστε σίγουροι πως δεν θα είναι μόνο ένα το αγαπημένο σας.
«ΦΥΤΡΑ»: Ενα όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Η «ΦΥΤΡΑ» δεν… γεννήθηκε τυχαία! Είναι αποτέλεσμα αγάπης για τη μαγειρική, γνώσης, εμπειρίας αλλά και διάθεσης για δημιουργία. Θα το διαπιστώσετε μόλις βρεθείτε στον καθαρό και όμορφο χώρο της και θα συνομιλήσετε με το σεφ και το πάντα χαμογελαστό και έτοιμο να σας εξυπηρετήσει προσωπικό. Η πιο τρανή… απόδειξη βέβαια, είναι τα πεντανόστιμα πιάτα της.
Ιδιοκτήτης και μάγειρας είναι ο Γιώργος Αντωνιάδης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρίσκεται στις κουζίνες από τα 16 του και ήδη έχει διαγράψει μία πορεία 18 ετών σε γνωστά εστιατόρια της πόλης, στη Χαλκιδική, σε νησιά καθώς και σε ξενοδοχεία.
Πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού του ήθελε ένα δικό του χώρο, στον οποίο θα δημιουργούσε με τον τρόπο που ήθελε και θα πρόσφερε στους πελάτες του το καλύτερο. Με αγάπη για τη μαγειρική και σεβασμό σ’ αυτό που κάνει, ξεκίνησε το νέο του… ταξίδι, δημιουργώντας το Εστιατόριο «ΦΥΤΡΑ».
Οσο για το από που εμπνεύστηκε τα πιάτα του, η αποκάλυψη έγινε διά στόματος του στο Thes Agora: «Είμαι σίγουρα επηρεασμένος από τις κουζίνες που έχω δουλέψει. Ωστόσο, βάζοντας τις δικές μου πινελιές και με κάποιες φρέσκες ιδέες, δημιούργησα, ένα μενού που πιστεύω πως ταιριάζει σε όλους και έναν κατάλογο που αλλάζει κάθε εποχή. Οι πρώτες ύλες είναι όλες ψαγμένες με πολύ λεπτομέρεια».
Ο Γιώργος Αντωνιάδης θέλησε να ευχαριστήσει και τους ανθρώπους που τον στήριξαν σ’ αυτήν του την προσπάθεια και συνεχίζουν να το κάνουν: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που με στηρίζει. Εργάζονται όλοι με χαρά, αγάπη και σεβασμό προς τον πελάτη, πάντα με το χαμόγελο και με ειλικρίνεια.
Επίσης, τον Βασίλη Αντωνιάδη που επιμελήθηκε το λογότυπο και τους καταλόγους του μαγαζιού βάζοντας τη δική του πινελιά και τον Αρη Μάντζαρη, που ως καλλιτέχνης έχει επιμεληθεί στο στήσιμο και στη διαμόρφωση του χώρου. Και φυσικά, τη σύντροφό μου, Ορλα, που με στήριξε και με στηρίζει σε όλο αυτό το «ταξίδι»…».
Το Thes.gr προτείνει
Λουκουμάδες με παστουρμά, γιαούρτι και μέλι
Μοσχαρίσια τηγανιά λεμονάτη με φρέσκια μανιτάρια
Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με χαρουπόμελο και πουρέ ψητής κολοκύθας
Κατσικίσιο σεβρ σε κανταΐφι με σταφίδες, κράνμπερι και σάλτσα κρασιού
Γαρίδες σχάρας με ταμπουλέ κινόα και λευκό ταραμά
Μυλοκόπι στη σχάρα με τσιγαριστά χόρτα εποχής
Πεϊνιρλί με ξυνοτύρι, πέστο φέτας, ντοματίνια και βασιλικό
Ντοματοσαλάτα με ντάκο χαρουπιού, γαλομυζήθρα και χώμα ελιάς
Σαλάτα βαλεριάνα με πολύχρωμα ντοματίνια, κρέμα φέτας και βασιλικό
Info: Αν θέλετε να απολαύσετε το γεύμα σας στο σπίτι, μπορείτε να το κάνετε. Αρκεί να παραγγείλετε αυτό που θέλετε και να παραλάβετε από το κατάστημα.
Extra Info
Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τ: 2310 318 747
Instagram: fytra_restaurant
Facebook: fytra_restaurant