«Σουμάκι»: Το βραδυφαγείο στους Αμπελόκηπους που θα σας εκπλήξει με τις αυθεντικές γευστικές του προτάσεις (ΦΩΤΟ)

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη

Απολαύστε καλό φαγητό σε ένα μοναδικό περιβάλλον με παρεΐστικη ατμόσφαιρα

Σε μία γωνιά, στην περιοχή των Αμπελοκήπων (Θησέων 83 και Ακριτών 19), εδώ και λίγους μήνες έχει δημιουργηθεί ένα νέο στέκι για τους μερακλήδες και αυτούς που αναζητούν τις αυθεντικές και «ψαγμένες» γεύσεις… Και το όνομα αυτού, βραδυφαγείο «Σουμάκι»!

Στο «Σουμάκι», που πήρε το όνομά από το γνωστό μπαχαρικό σουμάκ, ετοιμαστείτε για ένα νόστιμο γαστρονομικό ταξίδι, με εμπνευσμένα και καλοφτιαγμένα πιάτα, από εξαιρετικές πρώτες ύλες…

Στο βραδυφαγείο, εκτός των άλλων, θα απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από ντόπια κρέατα, ποιοτικά και προσεκτικά επιλεγμένα και συνταγές που φτιάχνονται με τέχνη, φαντασία και μεράκι, και που θα σας ταξιδέψουν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.

Σουμάκι Βραφυφαγείο Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη

Σ’ αυτό στηρίχθηκε και η φιλοσοφία των ιδιοκτητών του, που θέλησαν να κάνουν μία ιδιαίτερη γευστική πρόταση, που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες επιλογές, σε ένα περιβάλλον, που έχει προσεχθεί και στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Ο χώρος στο «Σουμάκι» ξεχωρίζει για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα και είναι σίγουρα φτιαγμένος για όμορφες παρέες, που δημιουργούν ιστορίες και στιγμές γύρω από ένα τραπέζι.

Ολα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022, όταν ο Γιώργος, πρώην μάγειρας στο «Σέμπρικο» και ο Γιάννης, ο οποίος λατρεύει τη μαγειρική, οραματίσθηκαν το βραδυφαγείο και του έδωσαν «σάρκα και οστά».

Κατάφεραν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο slow φαγητό στην πόλη και να μας συστήσουν νέες γαστρονομικές επιλογές, που στηρίζονται σε πολύ καλά υλικά, τα οποία προέρχονται από ελληνικές μονάδες.

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη

Προβατίνα, ντόπια κρέατα, σαλάτες εποχής και ποτά από μικρές μονάδες

Στο «Σουμάκι», όπως καταλάβατε, επένδυσαν στην ποιότητα των πρώτων υλών τους, γιατί αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι να προσφέρουν στον κόσμο το καλύτερο και το νοστιμότερο.

Ολα τα κρέατα (πρόβατο, κατσίκι, αρνί), επιλέγονται προσεκτικά και προσωπικά από τον Σεφ, που προτιμάει τις μικρές φάρμες, ανάλογα μάλιστα την εποχή.

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη

Εποχής είναι και όλα τα λαχανικά ενώ στο βραδυφαγείο θα βρείτε επίσης, μεγάλη ποικιλία από μπύρες που προέρχονται από μικρές Ζυθοποιίες απ’ όλη την Ελλάδα, ρετσίνα, όπως η «Μύρινα» ή η «Βασιλική», χύμα λευκό κρασί από τη Λήμνο, και καλό τσιπουράκι.

Ο, τι κι αν δοκιμάσετε είναι χειροποίητο, νόστιμο και φτιαγμένο με αγάπη, και ετοιμάζεται με προσοχή για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Σουμάκι σαλάτα φραδυφαγείο
Χειροποίητη κοπανιστή

Προτείνουμε

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε στο «Σουμάκι» και να μη δοκιμάσετε προβατίνα και τα λοιπά πρόβεια σκευάσματα… Ειδικά αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου κρέατος θα σας μείνουν αξέχαστα!

αρνίσια τηγανιά Σουμάκι Φραδυφαγείο
Αρνίσια τηγανιά

Δοκιμάστε πρόβειο χωριάτικο λουκάνικο, πρόβειο κι αρνίσιο παϊδάκι καθώς επίσης και τηγανιά αρνίσιας συκωταριάς.

Αρνίσιο Παϊδάκι Σουμάκι Βραδυφαγείο
Πρόβειο παϊδάκι

Ολα είναι πεντανόστιμα και εξαιρετικά ψημένα. Προτείνουμε επίσης σιγομαγειρεμένη προβατίνα με χυλοπίτες και γραβιέρα Κρήτης.

Σουμάκι Βραφυφαγείο
Σιγομαγειρεμένη προβατίνα με χυλοπίτες και γραβιέρα Κρήτης

Οσοι δεν θέλετε προβατίνα, μπορείτε να επιλέξετε μοσχαρίσια μπριζόλα ενώ γι’ αυτούς που επιμένουν στο χοιρινό, προτείνουμε χοιρινή μπριζολοπανσέτα καθώς και χοιρινό λουκάνικο με πορτοκάλι.

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη λουκάνικο
Χοιρινό λουκάνικο με πορτοκάλι

Το αγαπημένο μας είναι το κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς, επάνω σε χειροποίητη λαδόπιτα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

γιαουρτλού κεμπάπ Σουμάκι Βραδυφαγείο
Κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς πάνω σε λαδόπιτα

Εκλεκτά χειροποίητα μεζεδέκια

Τα ορεκτικά που θα συνοδέψουν τα κυρίως πιάτα είναι και αυτά πεντανόστιμα.

λαδόπιτα Σουμάκι φραδυφαγείο
Χειροποίητες λαδόπιτες

Δοκιμάστε χειροποίητο καβουρμά με αβγά ελευθέρας βοσκής και τσιγαριαστά χόρτα, χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα και άλλα εκλεκτά μεζεδάκια.

σαλάτα Σουμάκι Βραφυφαγείο
Σαλάτα γλιστρίδα

Οσο για τις σαλάτες, όπως είπαμε είναι με φρέσκα λαχανικά εποχής. Χωριάτικη, ντάκος, πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι Γρεβενών, σαλάτα γλιστρίδα είναι μερικές από τις προτάσεις μας.

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη
Χειροποίητες αλοιφές, ρώσικη και κοπανιστή

Οπωσδήποτε, πρέπει να δοκιμάσετε και τις αλοιφές, καθώς είναι χειροποίητες και φτιαγμένες με αγνά υλικά. Η κοπανιστή θα γίνει η αγαπημένη σας, όπως και η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα ενώ η γεύση της ρώσικης θα σας απογειώσει.

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη

Και μία μικρή… έκπληξη

Οπως καταλάβατε, στο «Σουμάκι» όλα είναι προσεκτικά καμωμένα, ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Από τις συνταγές τους, μέχρι και τη… μουσική. Εδώ θα ακούσετε από jazz και funk, μέχρι rocksteady και rockabilly ήχους, σε ένα βραδυφαγείο που ξέρει να κάνει τη διαφορά και σ’ αυτό το κομμάτι!

Πάρτε την καλή σας διάθεση και την παρέα σας και ετοιμαστείτε για μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία που θα σας δικαιώσει για την επιλογή σας.

Ο,τι και αν δοκιμάσετε στο «Σουμάκι» είναι νόστιμο, γιατί μαγειρεύεται με ψυχή! Και όπως λέει και ο Σεφ… «Εδώ θα γευτείς τίμιο φαγητό»!

Σουμάκι φραδυφαγείο Θεσσαλονίκη

Extra Info

Θησέως 83, Αμπελόκηποι
Τ: 2311 829 606
Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη – Παρασκευή: 15.00 – 23.30
Σάββατο – Κυριακή: 13.30 – 23.30
Facebook: Βραδυφαγείο Σουμάκι
Instagram: Soumaki_2022

Διαβάστε επίσης
Με παρέμβαση ΕΕΘ παρατείνεται η παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα εστίασης