Valentine’s day: 4 εστιατόρια για ρομαντική έξοδο στη Θεσσαλονίκη

Valentine's day Αφιέρωμα εστιατόρια Γιορτή Αγίου Βαλεντίνου Αγιος Βαλεντίνος Ημέρα των Ερωτευμένων φαγητό Θεσσαλονίκη γεύμα μενού για δύο

Εκλεκτά μενού αποκλειστικά για δύο, μοναδική ατμόσφαιρα και πολλές εκπλήξεις

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει… Τα εστιατόρια την Ημέρα των Ερωτευμένων έχουν την τιμητική τους, προσφέροντας σπέσιαλ μενού, αποκλειστικά για δύο, με γεύσεις που θα σας κάνουν να… ξαναερωτευτείτε!

Αφεθείτε στις υψηλές επιπέδου υπηρεσίες τους και απολαύστε ένα ρομαντικό γεύμα σε ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με προτάσεις που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο και τη διάθεσή σας.

Για όσους λοιπόν θέλουν να γιορτάσουν με το έτερόν τους ήμισυ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με ρομαντική διάθεση και γαστρονομικές απολαύσεις χωρίς περιορισμούς, σε ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια της πόλης, το Thes.gr είναι εδώ για να σας προτείνει τα καλύτερα.

Εντοπίσαμε 4 κορυφαία εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, που συνδυάζουν τοποθεσία, ατμόσφαιρα, υπηρεσίες και φυσικά μενού, φτιαγμένο αποκλειστικά μόνο για εσάς, που αξίζει να δοκιμάσετε για να περάσετε αξέχαστα την Valentine’s day!

Εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε την πρόταση που… ταιριάζει περισσότερο στον ερωτά σας!

L’ALBERO

Oταν η φαντασία της μαγειρικής συνάντησε τη γαστρονομία γεννήθηκε το L’Alberο. Σε ένα χώρο μοντέρνας αισθητικής και σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από μία άλλη εποχή, με μία ρομαντική αυλή, το γνωστό εστιατόριο της πόλης, σας υπόσχεται ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι με πιάτα υψηλής γαστρονομίας για να «σφραγίσετε» με τον καλύτερο τρόπο τον έρωτα και την αγάπη σας.

Η ομάδα του έχει δουλέψει σκληρά και ετοίμασε αποκλειστικά ένα μενού για δύο ώστε να ικανοποιήσει εσάς και το έτερόν σας ήμισυ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στα ορεκτικά προτείνουμε Carpaccio από φιλέτο μόσχου με ξύδι από μαύρο κεράσι, μαγιονέζα φράουλας, πίκλα από μανιτάρι shimeji, πεκορίνο τρούφας, νιφάδες κρεμμυδιού και ξύσμα μοσχολέμονο.

Στα κυρίως πιάτα το L’Alberο ετοίμασε για εσάς δύο εκλεκτές επιλογές που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας.
Η πρώτη είναι: Ζαρκάδι σιγομαγειρεμένο με παλαιωμένο βαλσαμικό, αγριοκέρασο, δαμάσκηνο, σοκολάτα bitter και πουρέ σελινόριζας με chutney φράουλας και η δεύτερη: Ραβιόλι από παντζάρι με pulled duck, σε σάλτσα ψητής ντομάτας με τοματίνια κονφί, κρέμα από τυρί Μετσοβόνε και λάδι μαϊντανού.

Το γεύμα ολοκληρώνεται με το καλύτερο επιδόρπιο ever που φυσικά αρμόζει στην ημέρα. Τι άλλο, από μία μοναδική Red Velvet με παντεσπάνι φράουλας με creme patisserie, frui gel passion fruit και αφρό φράουλας πάνω σε παγωτό βανίλιας. Το απόλυτο!

L’ALBERO Φιλίππου 7 Θεσσαλονίκη εστιατόριο Γιορτή των ερωτευμένων Αγιος Βαλεντίνος Θεσσαλονίκη φαγητό σε εστιατόριο του Αγίου Βαλεντίνου 14 Φλεβάρη

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε για το L’Albero, είναι πως η τέχνη των Premium κοπών ξεδιπλώνεται ακριβώς μπροστά σας! Το καταρτισμένο προσωπικό του κόβει ταλιάτα τα πιο εκλεκτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος και ολοκληρώνει το ψήσιμο τους στο μαντέμι, πάνω στο τραπέζι σας.

Αφεθείτε στην άψογη εξυπηρέτηση, στη ζεστή ατμόσφαιρα και στις γευστικές προκλήσεις και βιώστε μία μοναδική εμπειρία που θα ξεσηκώσει όλες σας τις αισθήσεις.

Και για εσάς που σας αρέσουν οι γευστικές εκπλήξεις και οι γαστρονομικές περιπλανήσεις, κάτι νέο ετοιμάζεται στη διπλανή πόρτα, που θα φέρει τη σφραγίδα του L’Albero.

Πλέον τα… ταξίδια του θα έχουν και άρωμα θάλασσας! Ετοιμαστείτε! Ερχεται το L’Albero next door!

Extra Info

Φιλίππου 17
Τ: 2316 018 040
www.lalbero.gr
Facebook: Lalberodelavita
Instagram: lalberodelavita

MAIAMI SEAFOOD RST

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει και φέτος η ομάδα του εστιατορίου Maiami Seafood Restaurant στην παραλία της Καλαμαριάς.

Η Head Chef του εστιατορίου Σοφία Τεφτσή έχει ετοιμάσει ένα Special Ala Cart menu ειδικά για την Ημέρα των Ερωτευμένων, στο οποίο θα απολαύσετε κρύα και ζεστά ορεκτικά, σαλάτες και signature πιάτα μόνο για του Αγίου Βαλεντίνου.

Στο Dessert Cart του εστιατορίου θα βρείτε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ιδιαίτερα γλυκά φτιαγμένα αποκλειστικά για την ρομαντική αυτή βραδιά.

Η ανανεωμένη σάλα με το τζάκι θα στολιστεί θεματικά και θα γεμίσει με τις μελωδίες και την υπέροχη φωνή του Fausto Bossini. Ολοι όσοι ονειρεύεστε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, ετοιμαστείτε να βιώσετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της πόλης.

Στο εστιατόριο Maiami Seafood θα απολαύσετε, σε ένα κομψό περιβάλλον, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και γεύσεις που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας και θα σας παρασύρουν σε ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι!

Σοφία Τεφτσή Chef Maiami Seafood Restaurant Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά Γιορτή των ερωτευμένων Αγιος Βαλεντίνος Θεσσαλονίκη φαγητό σε εστιατόριο του Αγίου Βαλεντίνου 14 Φλεβάρη

Δεν είναι τυχαίο πως το Maiami αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια σταθερή αξία για τη Θεσσαλονίκη…

Με παρουσία στη γαστρονομία της πόλης από το 1945, το φημισμένο εστιατόριο, βρίσκεται πλέον στα χέρια της τέταρτης γενιάς της οικογένειας, με ανανεωμένη αισθητική και πιο δημιουργικά πιάτα.

Η Head Chef, Σοφία Τεφτσή, έχοντας μεγαλώσει στις κουζίνες του εστιατορίου του πατέρα της, μυήθηκε στην τέχνη της μαγειρικής και της εστίασης. Από τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε Head Chef του «Maiami Seafood Rst».

Οι δημιουργίες της εκφράζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, με σαφείς επιρροές από την ελληνική παράδοση, νέες ιδέες και κομψές γευστικές παρεμβάσεις.

Ετοιμαστείτε για την… «Maiami Experience»!

Extra Info

Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη,
Καλαμαριά
Τ: 2310 447 996
www.maiamirestaurant.gr
Facebook: MAIAMI
Instagram: maiami_seafood_rst

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

13 χρόνια τώρα, το εστιατόριο «Το Μανιτάρι» του Γιάννη Ζιάγκα, έχει πάρει τη θέση σου στα must try εστιατόρια της πόλης.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φοράει τα γιορτινά του και διακοσμείται ανάλογα, για να τιμήσει τους Ερωτευμένους! Αλλωστε εδώ και χρόνια είναι… the place to be at Valentine!

Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιάτα ημέρας, όπως το γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλο με γραβιέρα Νάξου και λιαστή τομάτα ή το μοσχαράκι στη γάστρα με πουρέ σελινόριζας.

Ο κατάλογός του πάντως, σίγουρα δεν θα σας αφήσει αδιάφορους, καθώς πέραν από το κλασικό μενού του, θα βρείτε και vegan, vegetarian ή gluten free επιλογές! Για το γλυκό μην νοιαστείτε, καθώς κάθε χρόνο φροντίζουν να είναι ανάλογο της ημέρας και φυσικά σας το κερνάνε!

Το Μανιτάρι Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 (Sofouli Center) Καλαμαριά εστιατόριο Γιορτή των ερωτευμένων Αγιος Βαλεντίνος Θεσσαλονίκη φαγητό σε εστιατόριο του Αγίου Βαλεντίνου 14 Φλεβάρη

Το σίγουρο είναι πως το μενού του, που επιμελείται ο βραβευμένος chef Δημήτρης Παμπόρης, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, καθώς συνδυάζει την Μεσογειακή κουζίνα με μια πιο δημιουργική διάθεση.

Οι πρώτες ύλες, προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια και η πλήρως ενημερωμένη κάρτα κρασιών του περιέχει οινοποιία από ελληνικούς αμπελώνες και όχι μόνο.

Οσο για το χώρο του, θα σας εκπλήξει… Εκτός ότι βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους δεντρόφυτους δρόμους της πόλης, το εσωτερικό του, διαθέτει μεγάλα, μοναστηριακού τύπου τραπέζια, με αναπαυτικούς καναπέδες και μεγάλα παράθυρα με θέα στην Σοφούλη.

Extra Info

Θεμιστοκλή Σοφούλη 57 (Sofouli Center)
Καλαμαριά
Τ: 2310 415 289
www.to-manitari.gr
Facebook: Το Μανιτάρι Restaurant
Instagram: manitari_rst

TRIZONI EXCLUSIVE

«Οταν αγαπάς κάποιον, μοιράζεσαι μαζί του τα πάντα»… Για το λόγο αυτό… τα (κόκκινα) δυνατά τους βάζει η ομάδα του Trizoni Exclusive στα Λαδάδικα για τις 14 Φεβρουαρίου.

Με ένα μενού ημέρας επικεντρωμένο σε μερικά από τα πιο σπάνια θαλασσινά, ο σεφ δημιουργεί μια σειρά από πιάτα που εξυμνούν την χαρά του sharing experience.

Οστρακα, ωμές κοπές, χαβιάρι, φρέσκα ζυμαρικά και βεβαίως το σήμα κατατεθέν εκλεκτό ψάρι του εστιατορίου, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν μία…αφροδισιακή γευστική παλέτα!

Παράλληλα, ο εξειδικευμένος bar mixologist George Vasilakis έχει δημιουργήσει μία μοναδική πρόταση σε cocktails, με πολλές φυσαλίδες και μπόλικη αγάπη! Το Τριζόνι σας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να γιορτάζεις τον έρωτα με τις κατάλληλες γεύσεις.

Οι συστάσεις φυσικά είναι περιττές για το φημισμένο εστιατόριο της Χαλκιδικής, που επέκτεινε τη γαστρονομική του παράδοση και στη Θεσσαλονίκη.

Trizoni Exclusive εστιατόριο Δόξης 1 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα Γιορτή των ερωτευμένων Αγιος Βαλεντίνος Θεσσαλονίκη φαγητό σε εστιατόριο του Αγίου Βαλεντίνου 14 Φλεβάρη

Ολα ξεκίνησαν το 1983, όταν ο ψαροκυνηγός, Γιώργος Σουσούρας, μετέτρεψε το οικογενειακό του σπίτι στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής σε ψαροταβέρνα, την οποία ονόμασε Τριζόνι.

Οι θαλασσινές πρώτες ύλες προέρχονταν αποκλειστικά από τις δικές του καθημερινές εξερευνήσεις στον Βυθό ενώ τα υπόλοιπα υλικά τα προμηθεύονταν από την ευλογημένη Κασσανδρινή γη.

Το Νοέμβριο του 2021, η «μαγική» αυλή του Τριζονίου, που έκλεινε λόγω χειμώνα,… μεταφέρθηκε στα Λαδάδικα. Ετσι πλέον οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης έχουν τη χαρά να γεύονται μοναδικές θαλασσινές προτάσεις, που εκπλήσσουν με τη γεύση, την έμπνευση της δημιουργίας και την ποιότητα των υλικών.

Αλλωστε είναι βασισμένες στην ίδια εκείνη φιλοσοφία των πρώτων χρόνων, φτιαγμένες αποκλειστικά από αγνά και εκλεκτά υλικά της θάλασσας και της μάνας γης.

Extra Info

Δόξης 1 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα
Τ: 2310 542 533
Mail: [email protected]
Facebook: Trizoni Exclusive
Instagram: Trizoni_Exclusive