4200 self test στα σχολεία της Θεσσαλονίκης – Κοσμοπούλου: “Ο Δήμος είναι πανέτοιμος”

σχολεία Πότε κλείνουν φέτος τα σχολεία

Εξασφάλισε 4.200 self test για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Θεσσαλονίκη: Τα σχολεία ανοίγουν αύριο (10/1) και ο δήμος Θεσσαλονίκης εμφανίζεται έτοιμος για την επανεκκίνηση.

Οπως δηλώνει η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου, Ιωάννα Κοσμοπούλου, ο δήμος έχει προμηθευτεί 4.200 self test που θα διατίθενται από τις 06:30 το πρωί.

Οπως δηλώνει χαρακτηριστικά η κ.Κοσμοπούλου: “Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε ακόμη μία προσπάθεια να λειτουργήσουν στον φυσικό τους χώρο.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν για ακόμη μία φορά απόλυτα προετοιμασμένος για αυτήν την επιστροφή, μεριμνώντας –παρά τις σοβαρές αντιξοότητες και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων- για την επιμελή καθαριότητα των σχολικών μονάδων και την επάρκεια σε υλικά καθαρισμού και απολύμανσης.

Επιπλέον μερίμνησε, παρότι δεν υφίσταται ως υποχρέωση από τις υπουργικές εγκυκλίους, ώστε να προμηθεύσει και τις εμβολιασμένες σχολικές καθαρίστριες με self test, με σκοπό να είναι απόλυτα ασφαλής η επάνοδός τους στις σχολικές μονάδες.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στόχος βανδάλων οι δημοτικές τουαλέτες στη Νέα Παραλία - Μήνυση από τον δήμο

Τέλος, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο χθεσινό κάλεσμα της ΚΕΔΕ για συνδρομή των Σχολικών Επιτροπών στην προμήθεια ενός αριθμού self test με ίδιους πόρους για μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 1.600 τεστ για Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ και αύριο το πρωί από τις 6.30 θα διανεμηθούν από το Τμήμα Σχολικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Κλεάνθους 72) 2.600 τεστ σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να συμβάλουμε στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, τηρώντας μια στάση ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *