“Αν ο Ερικσεν έμενε στις Συκιές ή στη Νεάπολη;”

Ζάχαρης Ερικσεν

Κριτική του Ηλία Ζάχαρη στη δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το πρόσφατο περιστατικό με τον Κρίστιαν Ερικσεν, τον μέσο της Εθνικής Δανίας που έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια αγώνα του Euro, ο Ηλίας Ζάχαρης, επικεφαλής της παράταξης “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, άσκησε κριτική στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη.

Οπως ανέφερε σε δήλωσή του: “Με την ευκαιρία της διαπίστωσης ότι ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Ερικσεν σώθηκε χάρη στην ύπαρξη απινιδωτών στο γήπεδο, θυμηθήκαμε ότι στις 26 Αυγούστου 2019, ακριβώς πριν αρχίσει η τρέχουσα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, Νεάπολης -Συκεών, ο κ. Σίμος Δανιηλίδης είχε με… υπερηφάνεια ανακοινώσει ότι είχε αποφασίσει να προμηθεύσει με απινιδωτές όλα τα σχολεία του δήμου.

«Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να θωρακίσει τα σχολεία και όλα τα δημοτικά κτίρια απέναντι σε έκτακτα περιστατικά, ευελπιστώντας βεβαίως ο εξοπλισμός αυτός να μην χρειασθεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί», είχε δηλώσει εκείνη την ημέρα.

Μάλιστα ο τότε αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης είχε πει ότι «όχι μόνο έχει ληφθεί η σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά κινήθηκαν άμεσα και οι απαιτούμενες διαδικασίες, με στόχο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία να έχουν εξοπλισθεί με απινιδωτές και εκπαιδευτικοί να έχουν εκπαιδευτεί- πιστοποιηθεί πάνω στη λειτουργία και τη χρησιμοποίησή του, μέτρο που θα εφαρμοσθεί και σε όλα τα δημοτικά κτίρια».

Συνολικά, όπως προκύπτει και από το Δελτίο Τύπου που επισυνάπτουμε, ο κ. Δανιηλίδης είχε ανακοινώσει ότι θα προμηθευτεί περί τους 70 απινιδωτές με τον προϋπολογισμό να κυμαίνεται από 70.000 έως 100.000 ευρώ.

Δύο ακριβώς χρόνια μετά, μπορεί να πει υπεύθυνα ο κ Δανιηλίδης πόσοι από τους 70 απινιδωτές έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί σε σχολεία κι άλλα δημόσια κτίρια;

Έχει αγοραστεί κανένας;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *