Αύριο (26/5) η κηδεία της Δήμητρας Ακριτίδου – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Δήμητρα Ακριτίδου

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών

Για αύριο (26/5) το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία για την πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμητρας Ακριτίδου η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της οικογένειας της Δήμητρας Ακριτίδου, την οποία υπογράφουν ο πατέρας της, Περίανδρος Ακριτίδης, ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Ούστογλου αλλά και οι δύο κόρες της, Ειρήνη και Σταυρούλα Ούστογλου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πέθανε η δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Ακριτίδου

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι Δήμητρα Ακριτίδου απεβίωσε στις 25 Μαίου σε ηλικία 60 ετών, μετά από μία πολύχρονη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 26 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, Βελισσαρίου 39. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα ακολουθήσει η ταφή στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, η Δήμητρα Ακριτίδου γεννήθηκε μαζί με τον δίδυμο αδερφό της στις Σέρρες. Με έμφυτη κλίση στα γράμματα και τον δημόσιο λόγο, ολοκλήρωσε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, τη Νομική, τη δημοσιογραφία, τα παιδαγωγικά, ενώ συνέχισε καταλαμβάνοντας το διδακτορικό της στη Κοινωνιολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Εξίσου πολυπράγμων στην επαγγελματική της πορεία, δούλεψε για χρόνια στη κρατική ραδιοφωνία, καθώς και ως διευθύντρια ραδιοφωνίας στο ράδιο Ξένιος, ενώ συνεχίζοντας δίδαξε στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας και διετέλεσε διευθύντρια σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΙΕΚ. Τα τελευταία χρόνια, δούλεψε σκληρά ως Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα μεγάλη της αγάπη ήταν η προσφορά μέσω της πολιτικής. Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από τη δεκαετία του 1980, εργάστηκε με πάθος σε τοπικούς φορείς και τα τελευταία 20 χρόνια στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, με στόχο την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών, ανεξαρτήτου πεποιθήσεων.

Η Δήμητρα ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, μαχητικός, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο και ατέρμονο πείσμα και αντοχή στα εμπόδια της ζωής. Μια μοναδική αρχηγός, άξια του σεβασμού και της αγάπης των ανθρώπων γύρω της.

Πάνω απ’όλα ήταν η καλύτερη κόρη, μαμά και σύζυγος που θα μπορούσαμε να έχουμε. Η παρακαταθήκη της θα μείνει στους ανθρώπους την ζωή των οποίων άγγιξε, στο γέλιο των παιδιών της, στα αστεία των εγγονών της. Θα συνεχίσουμε το έργο σου με τις αξίες που μας μεταλαμπάδευσες.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Περίανδρος Ακριτίδης, Κωνσταντίνος Ούστογλου, Ειρήνη και Σταυρούλα Ούστογλου».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook (Dimitra Akritidou)