Χιλιάδες οι επιβάτες από κρουαζιερόπλοια τον Μάιο στην Θεσσαλονίκη

κρουαζιερόπλοιο λιμάνι Θεσσαλονίκη

Σήμερα κατέφτασε ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο στην πόλη

Τα κρουαζιερόπλοια που θα φτάσουν στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο θα φέρουν χιλιάδες τουρίστες.

Συγκεκριμένα, τα κρουαζιερόπλοια «Celestyal Journey» και «Celebrity Infinity» στις επτά προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους στο λιμάνι της πόλης θα γεμίσουν με τουρίστες την πόλη.

Σήμερα το πρωί κατέφθασε από τον Πειραιά -για όγδοη φορά φέτος- το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια, το οποίο αναμένεται να «δέσει» στη Θεσσαλονίκη άλλες δύο φορές μέσα στον τρέχοντα μήνα, στις 19 και τις 26 Μαΐου, με επόμενο προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατέκλυσαν τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, με σύμμαχο και την ηλιοφάνεια. Συνολικά θα πραγματοποιήσει φέτος 31 αφίξεις στην πόλη.

Οι δε επόμενες αφίξεις του «Celebrity Infinity» αναμένονται στις 22 Μαΐου (από τον Βόλο με επόμενο σταθμό την Καβάλα) και στις 29 του μηνός (από τη Μύκονο με επόμενο σταθμό το Ναύπλιο). Το «Celebrity Infinity», που μέσα στο 2024 θα «πιάσει» Θεσσαλονίκη συνολικά 22 φορές, ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο άνοιξε η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας για την πόλη, στις 3 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης  Οι Βαλκάνιοι τουρίστες "κερδίζουν" τους Ελληνες στα Βρασνά (ΦΩΤΟ)

Οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσλονίκη για το σύνολο του 2024 ανέρχονται σε 82, έναντι 68 το 2023, 61 το 2022 και μόλις 17 το 2021.

Υπενθυμίζεται, πως από τον περασμένο Ιούλιο η πόλη απέκτησε και δεύτερο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Ο νέος σταθμός, εμβαδού 2000 τμ, μπορεί να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα στα κρηπιδώματα 9 και 10 του λιμένος της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ