Δαρδαμανέλης: «Δεν κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές μετά την απόφαση του ΣτΕ» (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει κάθε λόγο να δηλώνει δικαιωμένος, μετά την απόφαση του ΣτΕ, που ακυρώνει τη διαδικασία διαγωνισμού για τη μαρίνα της Αρετσούς.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης μιλώντας στους δημοσιογράφος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης.

«Με μεγάλη χαρά πήραμε στα χέρια μας την απόφαση του ΣτΕ. Είναι πρωτοποριακή δεν έχει ξαναβγεί τέτοια απόφαση από το ΣτΕ για αντίστοιχη διαδικασία του ΤΑΪΠΕΔ. Αυτό που φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτό, από πλευράς του ανώτατου δικαστηρίου, είναι ότι η μαρίνα της Αρετσούς είναι ένας χώρος, που ναι μεν πρέπει να αξιοποιηθεί, αλλά από κει και πέρα ως διαδικασία θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση και μετά να γίνει η όποια διαγωνιστική διαδικασία.

Με αυτήν την απόφαση παγώνει ο διαγωνισμός, ακυρώνεται η όλη διαδικασία και είναι μία μεγάλη ευκαιρία από μεριάς ΤΑΪΠΕΔ και Υπερταμείου, να αναδιαμορφώσουν άποψη αυτή τη φορά κι έναν διαγωνισμό, λαμβάνοντας υπόψη την άποψη του Δήμου, η οποία έτσι κι αλλιώς σε προφορικό επίπεδο είχε γίνει αποδεκτή».

Ο κ. Δαρδαμανέλης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Καλαμαριάς επιθυμεί την αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς, ωστόσο θα πρέπει να υιοθετηθούν οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, μετά και από σχετική απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δήμου.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Η Καλαμαριά δεν ξεχνά και τιμά 48 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

«Είχαμε δύο βασικά προαπαιτούμενα, αφενός μεν να παραχωρηθεί η πλαζ της Αρετσούς στον Δήμο Καλαμαριάς από την ΕΤΑΔ. Αυτό έχει ξεκινήσει ως διαδικασία έχει γίνει μία πρόταση της ΕΤΑΔ, η οποία βέβαια έχει καταψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει ένα δεύτερο προαπαιτούμενο, η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου, ένα έργο το οποίο περιμένουμε εντός του Απριλίου να εγκριθεί η χρηματοδότησή του μέσα από το τομεακό πρόγραμμα αλιείας.

Και το βασικότερο αίτημά μας έχει να κάνει με αυτή καθ’ αυτή την επένδυση, την αξιοποίηση της μαρίνας, που δεν είναι άλλο από το συντελεστή δόμησης και τις χρήσεις γης που προβλέπονται. Ως Καλαμαριά δεν έχουμε ανάγκη από ακόμη μία γειτονιά. Αυτό που μας λείπει είναι η αναψυχή και ο τουρισμός κι αυτό πρέπει να προωθήσουμε. Γι’ αυτό κάναμε τη συγκεκριμένη πρόταση και γι’ αυτό έτυχε της αποδοχής της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου», κατέληξε ο κ. Δαρδαμανέλης.